Εισαγγελία Διαφθοράς: Τηρήσαμε το γράμμα του νόμου για τους προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση Novartis

Εισαγγελία Διαφθοράς: Τηρήσαμε το γράμμα του νόμου για τους προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση Novartis
Η Εισαγγελία Διαφθοράς τονίζει ότι ουδέποτε συμμετείχε σε κοινή σύσκεψη με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ή με άλλο κυβερνητικό στέλεχος για την υπόθεση της Novartis
Τα περί συσκέψεων με κυβερνητικά στελέχη για την υπόθεση της Novartis διέψευσε σήμερα (9/2/2018) η Εισαγγελία Διαφθοράς αλλά και οι εισαγγελείς που χειρίζονται τη σχετική έρευνα, απατώντας παράλληλα σε διάφορα δημοσιεύματα για τη νομιμότητα του καθεστώτος προστασίας που χορηγήθηκε στους τρεις μάρτυρες.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των επίκουρων Εισαγγελέων Διαφθοράς Χρήστου Ντζούρας και Στέλιου Μανώλη τηρήθηκε πιστά το γράμμα του νόμου.
«Ουδέποτε συμμετείχαμε σε κοινή σύσκεψη με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ή με οποιοδήποτε άλλο κυβερνητικό στέλεχος για την υπόθεση Novartis.
Οι μάρτυρες τέθηκαν σε καθεστώς προστασίας τηρώντας πιστά το γράμμα του νόμου.
Το τμήμα της δικογραφίας που αφορά σε πολιτικά πρόσωπα υποβλήθηκε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ως είχαμε εκ του Συντάγματος υποχρέωση» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Από την Εισαγγελία Διαφθοράς επίσης διευκρινίζεται ότι η έρευνα που διενεργείται στην Ελλάδα για τη Novartis είναι «παράλληλη και όχι κοινή» σε σχέση με έρευνες που διενεργούνται από άλλα κράτη.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS