Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Το ναυτικό των ΗΠΑ απέκτησε το πρώτο μη επανδρωμένο σκάφος - Τι αλλάζει στη γεωπολιτική σκακιέρα

tags :
Το ναυτικό των ΗΠΑ απέκτησε το πρώτο μη επανδρωμένο σκάφος - Τι αλλάζει στη γεωπολιτική σκακιέρα
Το ναυτικό των ΗΠΑ απέκτησε το πρώτο μη επανδρωμένο σκάφος - Τι αλλάζει στη γεωπολιτική σκακιέρα 
Το αμερικανικό Πεντάγωνο προετοιμάζεται πυρετωδώς για τους πολέμους του μέλλοντος και υα σύγχρονα πεδία μάχης.
Τελευταίο απόκτημα του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού είναι ένα πρωτότυπο μη επανδρωμένο αυτόνομο πλοίο, γνωστό ως Medium Displacement Unmanned Surface Vehicle (MDUSV).
Το αυτόνομο πλοίο "Sea Hunter" είναι το πρώτο μιας εντελώς νέας κατηγορίας πολεμικού πλοίου για το Πολεμικό Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών. Το "Sea Hunter" έχει τη δυνατότητα να ταξιδέψει χιλιάδες μίλια και να παραμείνει στη θάλασσα για μήνες, χωρίς να χρειάζεται επανδρωμένο πλήρωμα.
Το Newsweek σκιαγραφεί τα οφέλη του "Sea Hunter" από το κόστος του έως τα στρατηγικά πλεονεκτήματα που προσφέρει.
Η κατασκευή του "Sea Hunter" ανέρχεται στα 20 εκατ. δολάρια και το ημερήσιο κόστος λειτουργίας του ανέρχεται στα 20.000 δολάρια.
Ο αριθμός αυτός είναι λιγότερο δαπανηρός από ένα επανδρωμένο πολεμικό πλοίο, ενώ παράλληλα αποφεύγονται οι απώλειες προσωπικού.
Χωρίς όπλα το "Sea Hunter" είναι επί του παρόντος ένα πλοίο επιτήρησης.
Οι δοκιμές του μέχρι τώρα έχουν περιστραφεί γύρω από το πόσο εύκολα και αυτόνομα το σκάφος μπορεί να ελιχτεί, να επιταχύνει σε ταχύτητες κοντά σε 27 κόμβους και να χρησιμοποιεί ραντάρ και κάμερες για να εντοπίσει άλλα σκάφη.
Τον περασμένο μήνα, ο στρατηγός Mark Milley ανέφερε στο Ινστιτούτο του Warfare του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να "αγκαλιάσουν" αμέσως την τεχνητή νοημοσύνη, τη ρομποτική και άλλες αναδυόμενες τεχνολογίες για να διατηρήσουν το συγκριτικό πλεονέκτημα στο συνεχώς μεταβαλλόμενο πεδίο μάχης.
Το αμερικανικό Πεντάγωνο αγωνίζεται ενάντια στο ρολόι για να εφαρμόσει τα συστήματα μάχης του αύριο στα στρατιωτικά οχήματα του σήμερα. Απλά σημειώστε ότι αυτό που συμβαίνει στο Πολεμικό Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών με τη νέα προσθήκη του "Sea Hunter" σηματοδοτεί ότι ο εκσυγχρονισμός του στρατού των ΗΠΑ θα γίνει με την υιοθέτηση με επανδρωμένων οχημάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης