Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

To σκάνδαλο της Novartis, ρίχνει νερό στο μύλο της Χρυσής Αυγής

To σκάνδαλο της Novartis, ρίχνει νερό στο μύλο της Χρυσής Αυγής
Οι φρέσκοι ένοικοι της κυβέρνησης, φαίνεται να χρησιμοποιούν τα ίδια εργαλεία άσκησης της εξουσίας  που άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις
Το παλιό πολιτικό σύστημα της χώρας …σιγοψήνεται ακόμη μία φορά από τα λάθη του παρελθόντος με το σκάνδαλο της Novartis.
Το πολιτικό  σύστημα κρέμεται από τις εκθέσεις και την έρευνα του FBI ενώ δεν έμαθε πότε και πώς εκτοξεύθηκαν στα ύψη οι φαρμακευτικές δαπάνες.
Το παλαιό πολιτικό σύστημα δεν ανησυχούσε ιδιαίτερα για το δικό του μέλλον διότι γνώριζε τον αντίπαλο  όπως και τους κανόνες του παιχνιδιού.  
Όμως η χρεοκοπία της χώρας και η έλευση των Μνημονίων άλλαξαν τους πολιτικούς συσχετισμούς όπως και το πολιτικό  στάτους κβο.
Η αριστερά με το ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας διότι οι δύο παραδοσιακοί πολιτικοί αντίπαλοί ΠΑΣΟΚ και Νέα  Δημοκρατία συνομιλούσαν με όρους του χθες με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν από τις «ζεστές» καρέκλες της εξουσίας.
Οι φρέσκοι ένοικοι της κυβέρνησης, φαίνεται να χρησιμοποιούν τα ίδια εργαλεία άσκησης της εξουσίας  που άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Πώς αλλιώς να εξηγηθεί η σπουδή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και πως να δικαιολογηθεί η επίσκεψη  του κυβερνητικού  εκπροσώπου κ. Δημήτρη  Τζανακόπουλου στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο οποίος δήλωσε ότι ήταν άσχετη με την υπόθεση Novartis όπως ανέφερε ο ίδιος.
Όμως την ίδια χρονική στιγμή έφθασαν στον Άρειο Πάγο οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί που ασχολούνται με το σκάνδαλο της Novartis.
Η κοινή γνώμη είναι βέβαιο ότι δεν πέφτει από τα σύννεφα ενώ δεν προτίθεται να κατηγορήσει και κανέναν.  
Άλλωστε το τεκμήριο της αθωότητας για όλους τους εμπλεκόμενους είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα και αποδεκτό από την κοινή γνώμη.
Ο νομός περί ευθύνης Υπουργών όμως είναι δημιούργημα του πολιτικού συστήματος το οποίο φρόντισε όταν  μια έρευνα συναντά πολιτικά πρόσωπα, η υπόθεση αμελλητί να πηγαίνει στην ελληνική Βουλή προς διερεύνηση.
Ο φυσικός δικαστής σταματά την έρευνα χωρίς να προλάβει να συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία.
Ο νομοθέτης με την ψήφο των βουλευτών των παραδοσιακών κομμάτων που κυβερνούσαν επι δεκαετίες τη χώρα έφτιαξαν τη νομοθεσία στα ...μέτρα τους διατηρώντας το δικαίωμα της έρευνας για τον εαυτό τους.
Ακόμη η προστασία  μαρτύρων είναι προϊόν νομοθετικής ρύθμισης και προβλέπεται από την ελληνική νομοθεσία.
Δεν πρόκειται λοιπόν για κουκουλοφόρους αλλά για μια καθόλα νόμιμη διαδικασία.
Πάντως το πολιτικό σύστημα … δουλεύει ακόμη με τα «εργαλεία» του παρελθόντος τα οποία δεν προσδίδουν  καμία αξιοπιστία.
Το σκάνδαλο Novartis πιθανόν να κλείσει χωρίς  να βρεθούν οι πραγματικοί ένοχοι διότι χρειάζονται ακράδαντα στοιχεία για να στηριχθεί το κατηγορητήριο.
Πάντως ο ελληνικός λαός θα κρατήσει αυτά που ξέρει και καταλαβαίνει για  τον εαυτό του.
Η χώρα άλλωστε χρεοκόπησε χωρίς να βρούμε τους ενόχους και κυρίως τι πραγματικά έφταιξε.  
Είμαστε 8 χρόνια σε Μνημόνια χωρίς να έχουμε διέξοδο διότι το πολιτικό σύστημα ασχολείται με τις δικές του ατέλειες και νοιάζεται για την δική του προστασία.  
Η οικονομική κρίση και η αποτυχία του παλαιού πολιτικού συστήματος έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση  όπως και στα έδρανα της Βουλής την Χρυσή Αυγή.
Όσο το πολιτικό σύστημα κινείται με τη λογική του χθες ένα είναι βέβαιο σε πολιτικό επίπεδο ότι θα κερδίσει αυτός που είναι πιο μακριά από όλα αυτά που συμβαίνουν.
Το κόμμα της Χρυσής Αυγής τρέφεται από την απομόνωση και από τη στάση της να παραμένει στο περιθώριο και κάνει ότι μπορεί για να  διαφοροποιηθεί από τα άλλα πολιτικά κόμματα.
Η παρουσία της στη Βουλή των Ελλήνων είναι το αποτέλεσμα της κακοδιαχείρισης της χώρας από το υπάρχον πολιτικό σύστημα.
Το σκάνδαλο της Novartis είναι ακόμη μία χρυσή ευκαιρία για τα κόμματα που θεωρούνται αντισυστημικά να επικοινωνήσουν με τους ανθρώπους που έχασαν κάθε ελπίδα για κάτι καλύτερο.   

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης