Τελευταία Νέα
Διεθνή

Davis: Έκπληκτη η Βρετανία από τις δηλώσεις Barnier για τη μεταβατική περίοδο του Brexit

Davis: Έκπληκτη η Βρετανία από τις δηλώσεις Barnier για τη μεταβατική περίοδο του Brexit
Την έκπληξή του για τις δηλώσεις του Michel Barnier σχετικά με τη μεταβατική περίοδο του Brexit, εξέφρασε ο David Davis
Την έκπληξή του για τις δηλώσεις του επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ, Michel Barnier, σχετικά με τη μεταβατική περίοδο, εξέφρασε σήμερα (09/02/2018) ο βρετανός υπουργός Brexit, David Davis.
Όπως δήλωσε, εξεπλάγη όταν πληροφορήθηκε ότι Barnier ήταν ασαφής σχετικά με τα αιτήματα της Βρετανίας κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου του «διαζυγίου» των δύο πλευρών.
Νωρίτερα σήμερα, ο Barnier δήλωσε ότι το Λονδίνο έχει εγείρει «ουσιώδη» ζητήματα σε ό,τι αφορά την αποκαλούμενη «περίοδο εφαρμογής» που προτείνει η ΕΕ.
«Δεδομένου ότι έχουμε εργαστεί εντατικά αυτήν την εβδομάδα, αιφνιδιάστηκα όταν άκουσα ότι ο Michel Barnier δεν γνωρίζει τη θέση του Ηνωμένου Βασιλείου για την περίοδο εφαρμογής», δήλωσε ο Davis.
«Επιζητούμε μια χρονικά περιορισμένη περίοδο κατά την οποία θα διατηρηθεί η πρόσβαση και των δύο πλευρών στις αντίστοιχες αγορές, υπό τους ισχύοντες όρους», πρόσθεσε.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι παρατηρείται μια «θεμελιώδης αντίφαση» στην προσέγγιση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις συνομιλίες.
«Σήμερα παραδέχονται ότι χρειάζεται ένα μέσο για την επίλυση διαφορών.
Ταυτόχρονα όμως απέρριψαν τις πιέσεις του ΗΒ για την εφαρμογή λογικών εγγυήσεων για να διασφαλιστεί η προστασία των συμφερόντων μας.
Δεν είναι δυνατόν να τα έχουν όλα δικά τους», τόνισε.
«Δεν πρέπει να χάσουμε τον υπέρτατο στόχο: να οικοδομήσουμε μια νέα εταιρική σχέση μεταξύ του ΗΒ και της ΕΕ με την οποία θα παραμείνουμε οι πιο στενοί φίλοι και σύμμαχοι», πρόσθεσε ο βρετανός υπουργός Brexit.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης