Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ: Έκκληση του Γ.Γ. Α. Gutteres για διάλογο με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας

ΟΗΕ: Έκκληση του Γ.Γ. Α. Gutteres για διάλογο με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας
Σε διάλογο κάλεσε τον αρχηγό της Βόρειας Κορέας Kim Jong-un, την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018 ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Antonio Gutteres
Σε διάλογο κάλεσε τον αρχηγό της Βόρειας Κορέας Kim Jong-un, την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018 ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Antonio Gutteres κατά τη διάρκεια σύντομης συνάντησης που είχε στην Νότια Κορέα μαζί του.
Είχε «μια σύντομη συζήτηση» με τον Kim Jong-un, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Βόρειας Κορέας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ, σε ένα δείπνο που οργανώθηκε πριν την τελετή έναρξης των Αγώνων, τόνισε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ στους δημοσιογράφους.
«Ο Γ.Γ. επαναδιατύπωσε την προσμονή και την ελπίδα του ότι όλες οι πλευρές να χρησιμοποιήσουν το διάλογο για να επιτύχουν ειρηνικά την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου», πρόσθεσε.
Ο Kim Jong-un είναι επίτιμος ηγέτης της Βόρειας Κορέας και ο πιο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της χώρας που έχει επισκεφθεί τη Νότια Κορέα.
Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Mike Pence έκανε μόνο μια σύντομη εμφάνιση στο δείπνο, στο οποίο θα έπρεπε να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο και τον Kim Jong-un.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης