Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bespoke Investment: Η ιστορία «δείχνει» περαιτέρω διόρθωση στη Wall Street

tags :
Bespoke Investment: Η ιστορία «δείχνει» περαιτέρω διόρθωση στη Wall Street
Συνέχεια της ραγδαίας πτώσης στη Wall Street αναμένει η Bespoke Investment Group
Η ραγδαία υποχώρηση στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης αναμένεται να συνεχιστεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Bespoke Investment Group, η οποία επικαλείται την ιστορία -τεχνικά- των κύριων δεικτών.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει στο blog της εταιρείας οι αναλυτές της Bespoke, οι δείκτες Dow Jones Industrial Average και S&P 500 μπήκαν σε «περιοχή διόρθωσης» την Τρίτη (6 Φεβρουαρίου 2018), καθώς σημείωσαν συνολική συσσωρευτική υποχώρηση 10% και 7,8%, αντίστοιχα, από τα πολύ πρόσφατα ιστορικά υψηλά του Ιανουαρίου 2018.
Μελετώντας παρόμοια «κραχ» από το 1928, η Bespoke συμπεραίνει πως η διόρθωση θα συνεχιστεί.
Η μέση πτώση που ακολούθησε, για τον δείκτη S&P 500, από τα αμέσως προηγούμενα ιστορικά υψηλά, ανέρχεται -κατά μέσο όρο- σε 16,4%, επισημαίνεται.



Στο ίδιο κλίμα, η FactSet σημείωνε χθες ότι οι μετοχές 58 εκ των 500+ εισηγμένων του δείκτη-βαρόμετρου S&P 500 διαπραγματεύονται πλέον τουλάχιστον 20% χαμηλότερα -με βάση το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης- από την υψηλότερη τιμή τους τις τελευταίες 52 εβδομάδες.
Στον κόσμο των επενδυτών και των αναλυτών, η παραπάνω παρατήρηση μεταφράζεται στην αρχή μίας «bear» αγοράς για τις εκάστοτε μετοχές.
Οι εταιρείες που βρίσκονται σε χειρότερη μοίρα είναι η Range Resources, με τη μετοχή της να διαπραγματεύεται περίπου 61% χαμηλότερα από την υψηλότερη τιμή των τελευταίων 52 εβδομάδων, με τα αντίστοιχα ποσοστά για τις Chesapeake Energy και Baker Hughes (θυγατρική της General Electric) να διαμορφώνονται στο 57% και 55%, αντίστοιχα.
Όπως παρατηρείται, οι παραπάνω εταιρείες δραστηριοποιούνται στον ενεργειακό κλάδο.
Η FactSet επισημαίνει ότι μόλις 166 εισηγμένες διαπραγματεύονται με πτώση μικρότερη του 10%, συγκριτικά με το υψηλό των τελευταίων 52 εβδομάδων συνεδρίασης.
Αξίζει, ωστόσο, να αναφερθεί πως, παρά τις πρόσφατες απώλειες, οι Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq έχουν ενισχυθεί κατά 20%, 13,4% και 20,5%, το τελευταίο 12μηνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης