Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Επιβεβαιώνεται σε «ΑΑ-» το Κατάρ - Αρνητικό το outlook

tags :
S&P: Επιβεβαιώνεται σε «ΑΑ-» το Κατάρ - Αρνητικό το outlook
Αμετάβλητες οι αξιολογήσεις της Standard & Poor’s για το Κατάρ, παραμένουν οι αρνητικές προοπτικές
Σε επιβεβαίωση των αξιολογήσεων «ΑΑ-» και «A-1+» για τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη, αντίστοιχα, πιστοληπτική ικανότητα του Κατάρ, προχώρησε σήμερα (9 Φεβρουαρίου 2018) η Standard & Poor’s, διατηρώντας τις αρνητικές προοπτικές (outlook).
Οι αρνητικές προοπτικές αντανακλούν κυρίως τους γεωπολιτικούς και οικονομικούς κινδύνους του μποϊκοτάζ του από αρκετές αραβικές χώρες κατά τους επόμενους 12 μήνες.
Ο αμερικανικός οίκος αναμένει το κυβερνητικό σχέδιο για τις υποδομές να στηρίξει την οικονομική δραστηριότητα, τη στιγμή που η τοπική κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για να στηρίξει την εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα του Κατάρ, συμπεριλαμβανομένου του επαναπατρισμού 43 δισεκ. δολαρίων (26% του ΑΕΠ) στον δημόσιο τομέα.
Οι εκροές μη μόνιμων κατοίκων θα είναι σταδιακές, περιορίζοντας την πιθανότητα να χρειαστεί σημαντική πρόσθετη υποστήριξη από την κυβέρνηση στις τράπεζες.
Οι εκροές μη μόνιμων κατοίκων από τις τράπεζες του Κατάρ ανήλθαν σε 22 δισεκ. δολάρια (14% του ΑΕΠ) το 2017 μετά το μποϋκοτάζ.
Η S&P κάνει λόγο για μέση αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ κατά περίπου 3%, την περίοδο 2018-2021, λόγω της σταθερής παραγωγής φυσικού αερίου, της εξασθένιση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και των μειωμένων καταναλωτικών δαπανών, ως αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων εντάσεων.
Αναλυτικότερα, οι προβλέψεις του οίκου:


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης