Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Επιβεβαίωσε σε «Aa1» την αξιολόγηση του EFSF - Σταθερό το outlook

tags :
Moody's: Επιβεβαίωσε σε «Aa1» την αξιολόγηση του EFSF - Σταθερό το outlook
Ο οίκος αξιολόγησης Moody's επιβεβαίωσε σε «Aa1» τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα του Ευρωπαϊκoύ Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF)
Ο οίκος αξιολόγησης Moody's επιβεβαίωσε σε «Aa1» τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα του Ευρωπαϊκoύ Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), διατηρώντας παράλληλα το outlook σταθερό.
Οι βασικοί παράγοντες για την επιβεβαίωση αξιολόγησης «Aa1» και η διατήρηση outlook σε σταθερό είναι:
(1) Η συνετή διαχείριση της ρευστότητας του EFSF και η ισχυρή του θέση που συνεπάγεται, με αποτέλεσμα τη σταθερή πρόσβαση στην αγορά και η ευρεία και η διαφοροποιημένη επενδυτική βάση, που μπορεί να υποστηρίξει λόγω αυτής τη ρευστότητας.
Οι μελλοντικές ταμειακές ροές του EFSF, είναι πιο σίγουρες από εκείνες άλλων διεθνών χρηματοπιστωτικών οργανισμών, δεδομένου ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε νέα προγράμματα.
(2) Η ισχυρή στήριξη και η υψηλή ικανότητα και προθυμία των εγγυητών, να στηρίξουν τον EFSF, δεδομένου του σημαντικού ρόλου του στο θεσμικό πλαίσιο της Ευρωζώνης, αν και περιορίζεται από τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των εγγυητών του ΕΤΧΣ και των εγγυητών του και των δανειοληπτών του.
Η Moody's εξακολουθεί να πιστεύει ότι η πιστωτική δύναμη του EFSF, στηρίζεται στην μεγαλύτερη εγγύηση και ότι η ένταξη στην ενιαία νομισματική ένωση, συνεπάγεται ότι η συσχέτιση μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωζώνης παραμένει υψηλή.
Η αξιολόγηση του EFSF εξακολουθεί να συνδέεται στενά με εκείνη των μεγαλύτερων εγγυητών του με τις των υψηλότερες αξιολογήσεις, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας (σταθερή στα Αα2).
Το σταθερό outlook, αντικατοπτρίζει την προοπτική ότι θα διατηρηθούν τα πολύ ισχυρά επίπεδα ρευστότητας για το άμεσο μέλλον, καθώς και η μεγάλη πιθανότητα έκτακτης υποστήριξης από εγγεγραμμένους εγγυητές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης