Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ: Πιθανό να έχουν διαπραχθεί εγκλήματα πολέμου στη Συρία - 230 οι νεκροί άμαχοι σε μια εβδομάδα

ΟΗΕ: Πιθανό να έχουν διαπραχθεί εγκλήματα πολέμου στη Συρία - 230 οι νεκροί άμαχοι σε μια εβδομάδα
Υπάρχουν βιντεοσκοπημένα στιγμιότυπα από την πιθανή χρήση τοξικών αερίων στις 4/2 στην πόλη Σαρακέμπ της επαρχίας του Ιντλίμπ που βρίσκεται υπό τον έλεγχο ανταρτών
Περισσότεροι από 230 άμαχοι είναι οι «παράπλευρες απώλειες» στη Συρία μόλις την περασμένη εβδομάδα από τους βομβαρδισμούς του καθεστώτος Assad και της Ρωσίας σε περιοχές που ελέγχουν οι αντάρτες.
Αυτό δήλωσε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Zeid Raad al Hussein ο οποίος υποστήριξε πως «πρόκειται για ένα από τα πιο άγρια ξεσπάσματα βίας, στην διάρκεια της αιματηρής πολεμικής διαμάχης στην Συρία, ενώ είναι πιθανό να έχουν διαπραχθεί και εγκλήματα πολέμου».
Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, το γραφείο του έχει λάβει αναφορές, αλλά και βιντεοσκοπημένα στιγμιότυπα από την πιθανή χρήση “τοξικών αερίων” στις 4 Φεβρουαρίου, στην πόλη Σαρακέμπ της επαρχίας του Ιντλίμπ που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών.
«Μετά από επτά χρόνια παράλυσης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, η κατάσταση στην Συρία πρέπει να οδηγηθεί στο Διεθνές Δικαστήριο Εγκλημάτων Πολέμου, ενώ πρέπει να συντονιστούν οι προσπάθειες μεταξύ των εμπλεκόμενων χωρών για την επίτευξη της ειρήνης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ζέιντ σε ανακοίνωσή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης