Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παυλόπουλος (ΠτΔ): Οι Έλληνες οφείλουμε να πορευθούμε προς το μέλλον που μας αναλογεί υπό όρους αρραγούς ενότητας

Παυλόπουλος (ΠτΔ): Οι Έλληνες οφείλουμε να πορευθούμε προς το μέλλον που μας αναλογεί υπό όρους αρραγούς ενότητας
Επίτιμος Δημότης του Δήμου Πύργο ανακηρύχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος
«Εμείς, οι Έλληνες, οφείλουμε, για να υπερασπισθούμε την Ιστορία μας αλλά και για ν’ αποδείξουμε ότι είμαστε άξιοι απόγονοι Μεγάλων Προγόνων, να πορευθούμε προς το μέλλον που μας αναλογεί υπό όρους αρραγούς ενότητας, μπροστά στα μεγάλα και τα σημαντικά», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος , κατά την ανακήρυξη του σε Επίτιμο Δημότη του Δήμου Πύργο.
«Έχουμε χρέος να θυμόμαστε ότι μεγαλουργήσαμε ενωμένοι αλλά και θρηνήσαμε διχασμένοι, και μάλιστα με απώλειες που αφορούν τον Εθνικό μας Κορμό.
Κι αυτό δεν πρέπει, κατ’ ουδένα τρόπο, να επαναληφθεί στο μέλλον», πρόσθεσε .
Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι «όποιος στέκεται απέναντι στην Ιστορία με όρους αντικειμενικούς, είτε θρησκεύεται είτε όχι, οφείλει να αναγνωρίσει τον ρόλο της Εκκλησίας.
Γιατί ο ρόλος αυτός υπήρξε και εξακολουθεί να είναι καθοριστικός για την πορεία του Έθνους μας και του Λαού μας.
Το Έθνος μας, το Έθνος των Ελλήνων, πορεύθηκε ανά τους αιώνες ακολουθώντας την χριστιανική διδασκαλία και τιμώντας τις παραδόσεις της Ορθοδοξίας».
Ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε ότι «ο ρόλος της Εκκλησίας είναι, και σήμερα, εξαιρετικά πολυσήμαντος, καθώς αυτή βρίσκεται δίπλα στον πάσχοντα συνάνθρωπο, για ν’ ανακουφίσει τον πόνο του, προσφέροντάς του όχι μόνον πνευματική παρηγορία αλλά και υλική βοήθεια, σε πάμπολλες περιπτώσεις.
Συμπληρώνει, κατ’ αυτόν τον τρόπο, η Εκκλησία τις ελλείψεις του Κοινωνικού μας Κράτους, οπότε εμποδίζει την διάρρηξη του κοινωνικού μας ιστού.
Μέσ’ από αυτήν την πορεία, η Εκκλησία της Ελλάδος εκπληρώνει την αποστολή της, σύμφωνα με την Ορθόδοξη Παράδοση του «Αγαπάτε Αλλήλους» και του «Δικαιοσύνην μάθετε οι ενοικούντες επί της Γης».
Σημειώνεται ότι ο κ. Παυλόπουλος παρέστη στον επίσημο εορτασμό του προστάτου της πόλεως Αγίου Χαραλάμπους, ενώ ανακηρύχτηκε και Επίτιμος Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας.
Στην αντιφώνησή του κατά την ανακήρυξή του σε Επίτιμο Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας, ο κ. Παυλόπουλος, αφού ανέφερε ότι έχει διανύσει το μεγαλύτερο μέρος της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας ως Δικηγόρος, και δη ως ενεργό μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, σημείωσε ότι «δεν πρέπει να ξεχνάμε, ποτέ και ιδίως σ’αυτούς τους δύσκολους καιρούς, ότι ο Δικηγόρος είναι συλλειτουργός της Δικαιοσύνης», προσθέτοντας ότι σε δύο σημεία δεν μπορεί να υπάρξει αμφιβολία ως προς το τι σημαίνει Δικηγόρος, συλλειτουργός της Δικαιοσύνης, σήμερα, με πρώτο την υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και δεύτερο το ζήτημα της απονομής της Δικαιοσύνης, και ιδίως της ταχείας απονομής της Δικαιοσύνης.
Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε την ανάγκη να στηριχθούν οι νέοι δικηγόροι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης