Βαρθολομαίος: Οι Μακεδόνες γνωρίζετε τι έχει προσφέρει η Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως σε εσάς

Βαρθολομαίος: Οι Μακεδόνες γνωρίζετε τι έχει προσφέρει η Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως σε εσάς
Τι ανέφερε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
«Γνωρίζετε εσείς οι Μακεδόνες τι έχει προσφέρει αυτή η μαρτυρική Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως σε εσάς, στον τόπο σας, για να παραμείνει ελληνικός», τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, απευθυνόμενος σε προσκυνητές από την Πέλλα και άλλες περιοχές της Μακεδονίας.
Μιλώντας  μετά τον εσπερινό, όπου χοροστάτησε, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στην προσφορά της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως κατά το Μακεδονικό αγώνα λέγοντας ότι «εσείς οι Μακεδόνες τι έχει προσφέρει αυτή η μαρτυρική Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως σε εσάς, στον τόπο σας, για να παραμείνει ελληνικός.
Από εδώ σας απεστάλησαν ο Αιμιλιανός Λαζαρίδης, ο (Μητροπολίτης) Γρεβενών, ο Δράμας Χρυσόστομος Καλαφάτης, ο Καστορίας Γερμανός Καραβαγγέλης, ο Κορυτσάς Φώτιος και όλοι αυτοί οι ήρωες Ιεράρχες, οι οποίοι πρωτοστάτησαν στον Μακεδονικό αγώνα και υποστήριξαν, προτάσσοντας τα στήθη τους, το Γένος μας και την Πίστη μας».
Πρόσθεσε μεταξύ άλλων πως «από τη μία ήταν οι Εξαρχικοί και από την άλλη ήταν οι Πατριαρχικοί, οι οποίοι με κατεύθυνση και οδηγίες από το κλεινόν Φανάριον, το άσημον κατά κόσμον, διεξήγαγον ένα ηρωικόν αγώνα.
Και το ξέρω ότι εσείς είσαστε πάντοτε ευγνώμονες προς το Οικουμενικόν μας Πατριαρχείον».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS