Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bullmann (SPD): Η Ελλάδα θα σταθεί σύντομα στα πόδια της - Η ελάφρυνση χρέους έχει αποφασιστεί

Bullmann (SPD): Η Ελλάδα θα σταθεί σύντομα στα πόδια της - Η ελάφρυνση χρέους έχει αποφασιστεί
Η Ευρώπη πρέπει να αντιτάξει στην κρίση όχι μόνο μεταρρυθμίσεις αλλά και επενδύσεις
Την εκτίμηση ότι «η Ελλάδα σύντομα θα σταθεί στα πόδια της» εξέφρασε ο Hans Udo Bullmann, προσωρινός πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο.
Μάλιστα σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ υπογραμμίζει πως το «το εύχομαι από βάθους καρδίας στη χώρα σας» καθώς αναγνωρίζει τις θυσίες των ελλήνων λέγοντας ότι «η οικονομική εξέλιξη της Ελλάδας είναι ενθαρρυντική αν και θα χρειαστεί να ληφθούν τα επόμενα χρόνια δύσκολες αποφάσεις, ώστε να μην τεθεί εν κινδύνω η τωρινή πορεία της ανάκαμψης».
Ο Udo Bullmann εμφανίζεται ως φαβορί για την προεδρία στην εκλογή που θα γίνει το Μάρτιο για την ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD), προβλέπει ότι θα γίνει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους: Όπως υποστηρίζει «πρόκειται για απόφαση του Eurogrοup. Από κοινού με την κοινοβουλευτική μας ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα υποστηρίξω οπωσδήποτε να εξεταστεί σοβαρά μετά το τέλος του προγράμματος σε ποιό βαθμό είναι αναγκαίες οι ελαφρύνσεις του χρέους και να τεθούν σε εφαρμογή εφόσον απαιτείται».
Ο Γερμανός πολιτικός είπε επίσης ότι ως σοσιαλδημοκράτης υποστήριξε με όλες του «τις δυνάμεις τα περασμένα χρόνια ότι η Ευρώπη πρέπει να αντιτάξει στην κρίση όχι μόνο μεταρρυθμίσεις αλλά και επενδύσεις» και πρόσθεσε ότι "εν τω μεταξύ ουδείς πλέον αμφισβητεί" την βαρύτητα του θέματος. «Μολαταύτα εμείς οι Σοσιαλδημοκράτες θα εξακολουθούμε να εργαζόμαστε σθεναρά γι αυτό. Μόνον έτσι μπορούν να εξασφαλιστούν σε μόνιμη βάση η βιώσιμη ανάπτυξη και η απασχόληση, στην Ελλάδα αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης