Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lagarde (ΔΝΤ): Οι διακυμάνσεις στις παγκόσμιες αγορές δεν μας ανησυχούν - Υπάρχει επάρκεια χρηματοδότησης

Lagarde (ΔΝΤ): Οι διακυμάνσεις στις παγκόσμιες αγορές δεν μας ανησυχούν - Υπάρχει επάρκεια χρηματοδότησης
Οι ρυθμιστικές αρχές και οι κυβερνήσεις πρέπει να επωφεληθούν από την ευκαιρία να αποφύγουν μελλοντικές κρίσεις προχωρώντας σε οικονομικές και χρηματοπιστωτικές μεταρρυθμίσεις
Καμία ανησυχία δεν προκαλούν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο οι απότομες διακυμάνσεις στα παγκόσμια χρηματιστήρια αξιών και σε άλλες αγορές, που σημειώθηκαν τις λίγες τελευταίες ημέρες.
Αυτό τόνισε η επικεφαλής του ΔΝΤ Christine Lagarde στην ομιλία της στο Συνέδριο για τις παγκόσμιες επιχειρήσεις και τις κοινωνικές τάξεις που πραγματοποιείται στο Ντουμπάι υπογραμμίζοντας ότι η διαθέσιμη χρηματοδότηση επαρκής όσο η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη είναι ισχυρή».
Ωστόσο τόνισε πως «οι ρυθμιστικές αρχές και οι κυβερνήσεις πρέπει να επωφεληθούν από την ευκαιρία να αποφύγουν μελλοντικές κρίσεις προχωρώντας σε οικονομικές και χρηματοπιστωτικές μεταρρυθμίσεις».
«Είμαι ευλόγως αισιόδοξη εξαιτίας του τοπίου που έχουμε αυτή τη στιγμή. Όμως δεν μπορούμε να καθίσουμε και να περιμένουμε να συνεχιστεί η ανάπτυξη σαν κάτι φυσικό» υποστήριξε στην ομιλία της η Lagarde σύμφωνα με το Reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης