Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Νεκροί οι 71 επιβάτες του αεροσκάφους που συνετρίβη στα περίχωρα της Μόσχας

Ρωσία: Νεκροί οι 71 επιβάτες του αεροσκάφους που συνετρίβη στα περίχωρα της Μόσχας
Οι αναφορές σημειώνουν πως το αεροσκάφος κατέπεσε έξω από το χωριό Argunovo και δεν υπάρχει ελπίδα για το πλήρωμα και τους επιβάτες
(Upd5) Νεκροί είναι και οι 71 επιβάτες του ρωσικού αεροπλάνου που συνετρίβη σήμερα (11/2) το πρωί, 7 λεπτά μετά την απογείωση του από το αεροδρόμιο της Μόσχας.
Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε ο ρώσος πρόεδρος, V. Putin,  στους συγγενείς, τις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας, ενώ έδωσε εντολή στην κυβέρνηση για τη σύσταση  ειδικής επιτροπής που θα  διερευνήσει το αεροπορικό δυστύχημα με το αεροσκάφος ΑΝ-148 της αεροπορικής εταιρίας Saratov Airlines.
Επίσης, ο Putin υποχρέωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες να πραγματοποιήσουν τις απαραίτητες ενέργειες διερεύνησης και αναζήτησης των αιτιών της συντριβής του αεροπλάνου, ενώ ακύρωσε το ταξίδι του στο Σότσι, που είχε προγραμματιστεί για αύριο, όπου επρόκειτο να συναντηθεί με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο, αν και τελικά η συνάντηση των δυο πλευρών θα γίνει στη Μόσχα.
Στο μεταξύ, δύο πτώματα βρέθηκαν στην περιοχή κοντά στη Μόσχα που κατέπεσε το ρώσικο αεροπλάνο την Κυριακή 11/2, όπως μεταδίδει το Reuters.
Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Sputnik πρόκειται για ένα An-148 στο οποίο επέβαιναν 71 άνθρωποι, της Saratov Airlines, με προορισμό το Ορσκ.

BBC map

Το αεροσκάφος απογειώθηκε από το Διεθνές Αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο και επτά λεπτά αργότερα εξαφανίστηκε από το ραντάρ.
«Επιβεβαιώνουμε τις πληροφορίες που ελήφθησαν από αυτόπτες μάρτυρες σχετικά με τη συντριβή στην περιοχή Ramenskiy, της περιφέρειας της Μόσχας», δήλωσε στο Sputnik ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης, ο οποίος και επιβεβαίωσε οτι δεν υπάρχουν επιζώντες.
«Οι αναφορές σημειώνουν πως το αεροσκάφος κατέπεσε έξω από το χωριό Argunovo» στα περίχωρα της Μόσχας.
Ακόμη, δεν είναι σαφές τι προκάλεσε τη συντριβή του αεροπλάνου, ενώ ήδη ερευνητές, όπως  δήλωσαν, ξεκίνησαν ποινική έρευνα για το ατύχημα και εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα.
Όπως ανακοινώθηκε, στο αεροπλάνο ήταν 65 επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος,και  είναι όλοι νεκροί.
Τα συντρίμμια του αεροπλάνου, όπως φαίνεται σε τηλεοπτικά πλάνα από το σημείο της τραγωδίας, κείτονται πάνω σε πυκνό στρώμα χιονιού.



Πάντως, στο σημείο βρίσκονται ελικόπτερα και διασώστες με ειδικά οχήματα που κινούνται πάνω στο χιόνι.

Συλλυπητήρια Παυλόπουλου για την αεροπορική τραγωδία στα περίχωρα της Μόσχας


Mε τον εδώ Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Andrei Μaslov, επικοινώνησε ο Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας, Πρέσβης κ. Γεώργιος Γεννηματάς, προκειμένου να μεταφέρει τα συλλυπητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλοπούλου προς τον Πρόεδρο, V. Putin για την αεροπορική τραγωδία με τους 71 νεκρούς σήμερα στα περίχωρα της Μόσχας.
Ειδικότερα,ο Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας, Πρέσβης κ. Γεώργιος Γεννηματάς, επικοινώνησε σήμερα το απόγευμα με τον εδώ Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Andrei Μaslov, προκειμένου του μεταφέρει τα συλλυπητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου προς τον Πρόεδρο  κ. Vladimir Putin και τις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού αεροπορικού δυστυχήματος, που συνέβη σήμερα στα περίχωρα της Μόσχας και είχε σαν αποτέλεσμα τον  θάνατο 71 ατόμων.

Συλλυπητήρια Tajani στους οικογένειες των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας

Τα βαθιά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας στη Μόσχα, εξέφρασε με ανάρτησή του στο twitter ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Α. Tajani.
O Α. Tajani στην ανάρτησή του έγραψε «τα βαθιά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της τρομερής συντριβής του αεροσκάφους στη Μόσχα. Λυπούμαστε και παραμένουμε δίπλα σε όλους εκείνους που έχουν πληγεί».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης