Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ έστησε σκευωρία με «αναξιόπιστους μάρτυρες» της Novartis κατά της ΝΔ ενώ η δικαιοσύνη ακόμη...ψάχνει τις χρηματοροές

Ο ΣΥΡΙΖΑ έστησε σκευωρία με «αναξιόπιστους μάρτυρες» της Novartis κατά της ΝΔ ενώ η δικαιοσύνη ακόμη...ψάχνει τις χρηματοροές
Έχουμε μάρτυρες χαμηλής αξιοπιστίας και μια δικαιοσύνη που δεν έχει βρει χρήματα στους λογαριασμούς των εμπλεκομένων πολιτικών – τουλάχιστον ακόμη -.
Η μάχη πολιτικών εντυπώσεων που βρίσκεται σε εξέλιξη με αφορμή και αιτία την υπόθεση Novartis, στην πορεία θα δούμε εάν είναι σκάνδαλο…
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πολλές εταιρίες για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τους απλά…καταφεύγουν στις συνήθης πρακτικές πολιτικά δώρα, δωράκια ή extra δωράρες…
Μέρος του πολιτικού συστήματος προφανώς όχι όλοι και θέλουμε να πιστεύουμε όχι η πλειοψηφία δεν είναι δωρολήπτες…
Υπάρχει το αδίκημα της δωροδοκίας αλλά και της δωροληψίας.
Η υπόθεση Novartis έχει τρεις άξονες
1)Ο πρώτος άξονας αφορά τα όσα συντελέστηκαν, καθώς όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά με επίκεντρο την Novartis  
2)Ο δεύτερος άξονας αφορά την πολιτική μεθόδευση της κυβέρνησης ώστε να χτυπηθεί η ΝΔ με προφανή στόχο…η υπόθεση να επιστρέψει στην δικαιοσύνη και να φθάσει η χώρα έως τις εκλογές κάποια στιγμή μέσα στο α΄ 5μηνο του 2019 με την ΝΔ απολογούμενη για την Novartis…
3)Ο τρίτος άξονας έχει να κάνει με την αξιοπιστία των μαρτύρων και προφανώς η παράμετρος αυτή είναι η πιο καταλυτική.
Εάν οι προστατευόμενοι μάρτυρες ή στημένοι ανώνυμοι όπως του αποκάλεσε ο Σαμαράς ο πρώην πρωθυπουργός είναι αναξιόπιστοι, έχουν πλάσει σενάρια φανταστικά…τότε είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα γελοιοποιηθεί.
Από την άλλη εάν αποδειχθούν αξιόπιστοι οι ανώνυμοι μάρτυρες – βέβαια δεν υπάρχουν ανώνυμοι μάρτυρες καθώς τα ονόματα και των 3 έχουν αποκαλυφθεί με προεξάρχουσα την γραμματέα… - τότε η ΝΔ θα θαφτεί πολιτικά…
Πάντως για την ιστορία θα πρέπει κάποιος να θυμίσει στον Αντώνη Σαμαρά ότι μπορεί σήμερα να κατηγορεί για πολιτική σκευωρία τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ο ίδιος είναι μετρ της πολιτικής σκευωρίας, με ωμές παρεμβάσεις στην δικαιοσύνη, με ψεύτικα στοιχεία, με πράξεις ηθικά ανέντιμες.
Να θυμίσει κανείς στον Σαμαρά ότι η δίκη της Χρυσής Αυγής στηρίζεται στους προστατευόμενους μάρτυρες οι περισσότεροι εκ των οποίων λένε αρλούμπες.
Να θυμίσει κανείς το σχέδιο Σαμαρά ότι σχεδίαζε να στείλει στην φυλακή και τον ΣΥΡΙΖΑ με την τακτική των άκρων ότι υποθάλπουν τρομοκράτες και εγκληματίες, αναρχικούς και περιθωριακά στοιχεία του κοινού ποινικού δικαίου.
Ο Σαμαράς χρησιμοποίησε την δικαιοσύνη με ηθικά ανέντιμο τρόπο κατά της Χρυσής Αυγής και σχεδίασε αλλά απέτυχε να εξοντώσει πολιτικά και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Σαμαράς δεν έχει ηθικό πλεονέκτημα όταν μιλάει για στημένους ανώνυμους καθώς ο ίδιος είναι ο πρώτος διδάξας.

Τι κατάφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κακοδιαχειρίστηκε την υπόθεση των συλλαλητηρίων για την Μακεδονία.
Η στάση της κυβέρνησης ήταν απαράδεκτη, προσβλητική προς την κοινωνία, ατιμωτική για όσους συμμετείχαν και εμετική ως προς την ιστορία της χώρας.
Μετά το φιάσκο και τις ανοησίες που ξεστόμισαν, προσπάθησαν επιτυχώς, όπως αποδεικνύεται να αλλάξουν την πολιτική ατζέντα.
Προκάλεσαν κλονισμό στην ΝΔ και πλέον εμφανίζεται η διακυβέρνηση της ΝΔ του πρόσφατος παρελθόντος ως διαφθαρμένη και βασικά της στελέχη να έχουν δωροδοκηθεί πράξη όχι απλά παράνομη αλλά ηθικά προσβλητική για την κοινωνία.
Όποιος δωροδοκείται θα πρέπει να εκδιώκεται αμέσως από την πολιτική δεν μπορεί πολιτικός που έχει δωροδοκηθεί να βρίσκεται στην πολιτική αλλά αυτό θα πρέπει να είναι μόνο ένα μέρος των συνεπειών, υπάρχουν και οι νομικές συνέπειες.
Όμως ενώ οι δωρολήπτες είναι ηθικά ανέντιμοι άνθρωποι, στην περίπτωση της Novartis αυτά που έχουν καταθέσει οι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι αληθινά γεγονότα;
 Αποκαλύπτεται ότι τις τελευταίες 40-50 ημέρες ότι κατέθεσαν οι προστατευόμενοι μάρτυρες στην δικαιοσύνη για την υπόθεση Novartis.
Αποδεικνύεται από τις καταθέσεις, ότι υπάρχουν πολλά κενά και κυρίως πλήθος υποθέσεων.
Υποθέτω ότι συνέβη αυτό, το άλλο ή μέσω συνειρμών προσπαθούν οι μάρτυρες να συνδέσουν ασύνδετα πράγματα.
Η αξιοπιστία των 3 μαρτύρων αποτελεί ζητούμενο και με βάση πλήθος στοιχείων φαίνεται ότι εύκολα μπορούν να αμφισβητηθούν αυτά που υποστηρίζουν.
Για να τεθεί απλά αυτά που υποστηρίζουν οι 3 μάρτυρες για την Novartis δεν μπορούν να τα αποδείξουν και όταν έρθει η υπόθεση στην δικαιοσύνη….οι μάρτυρες αυτοί θα αποδειχθούν αναξιόπιστοι.
Μια άλλη εξίσου σημαντική παράμετρος είναι ότι ούτε η δικαιοσύνη έχει βρει τις διαδρομές του χρήματος και κυρίως δεν έχει βρει χρήματα στους εμπλεκόμενους πολιτικούς.
Έχουμε μάρτυρες χαμηλής αξιοπιστίας και μια δικαιοσύνη που δεν έχει βρει χρήματα στους λογαριασμούς των εμπλεκομένων πολιτικών – τουλάχιστον ακόμη -.
Εάν στην πορεία βρεθούν χρήματα σε κάποιον ή κάποιους ουδείς το γνωρίζει πλην αυτών που δωροδόκησαν και αυτούς που δωροδοκήθηκαν αλλά έως σήμερα χρήματα δεν υπάρχουν.

Πως θα εκφυλιστεί η υπόθεση;

Η παρελθούσα εμπειρία τι διδάσκει;
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε ένα πολιτικό στόχο να εμφανίζει την ΝΔ απολογούμενη, την ΝΔ διεφθαρμένη, την ΝΔ να δωροδοκείται από την Novartis.
Άρα τον πολιτικό στόχο ο ΣΥΡΙΖΑ τον πέτυχε.
Η υπόθεση θα φθάσει ξανά στην δικαιοσύνη και η ΝΔ επί μήνες θα είναι απολογούμενη...
Στην ουσία της υπόθεσης όμως υπάρχουν πολλά αμφισβητήσιμα σημεία και στοιχεία και η κυβέρνηση θα ακολουθήσει μια προανακριτική διαδικασία express και εν συνεχεία θα στείλει την υπόθεση στην δικαιοσύνη όπου…για μήνες θα βγαίνουν στοιχεία υπέρ ή κατά των εμπλεκομένων.
Πάνω από την πολιτική ζωή θα υπάρχει μια σκιά…
Ο ΣΥΡΙΖΑ στηριζόμενος στις μαρτυρίες αναξιόπιστων μαρτύρων ή κατά άλλους μαρτύρων που δεν μπορούν να αποδείξουν ότι λένε, έστησε μια σκευωρία.
Η ΝΔ ενώ μέχρι πρότινος είχε τον αέρα της πρωτιάς…σήμερα είναι απολογούμενη.
Η ΝΔ βρίσκεται σε άμυνα και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ως το κόμμα της κάθαρσης…
Αυτή είναι η τωρινή εικόνα…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης