Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μελέτη ΟΤΟΕ: Η ρομποτική και η ψηφιοποίηση των τραπεζών απειλούν τις θέσεις εργασίας;

tags :
Μελέτη ΟΤΟΕ: Η ρομποτική και η ψηφιοποίηση των τραπεζών απειλούν τις θέσεις εργασίας;
Η ΟΤΟΕ αναζητά διεξόδους για τις επαπειλούμενες θέσεις εργασίας
Ο προβληματισμός  για τις επιπτώσεις της ψηφιοποίησης της εργασίας, της λεγόμενης 4ης βιομηχανικής επανάστασης ξεκινάει με καθυστέρηση και στη χώρα μας, αρχής γενομένης από τον τραπεζικό κλάδο.
Η αλλαγή ταχυτήτων λόγω των νέων τεχνολογιών, της ψηφιοποίησης και της ρομποτικής απασχολεί την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών η οποία όρισε και συντονίστρια για την μετάβαση των ελληνικών τραπεζών στη νέα εποχή.
Από την πλευρά της η ΟΤΟΕ  αναζητά διεξόδους για τις επαπειλούμενες θέσεις εργασίας, μέσα από την επαναεκπαίδευση των υπαλλήλων και την ανάδειξη νέων δεξιοτήτων.
Ως πρώτο βήμα το ΙΝΕ/ΟΤΟΕ  εκπόνησε μελέτη με θέμα «Νέες Τεχνολογίες στις Τράπεζες και επιπτώσεις στην Απασχόληση» η οποία θα παρουσιαστεί  αύριο Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 16:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Γκαίτε, Ομήρου 14-16, 106 72 Αθήνα.
«Το θέμα της μελέτης αφορά στις τρέχουσες τεχνολογικές εξελίξεις, την ψηφιοποίηση τραπεζικών εργασιών  που επηρεάζουν την απασχόληση των εργαζομένων και δημιουργούν νέα δεδομένα στη λειτουργία των τραπεζών, τα οποία θεωρούμε ότι πρέπει να αναλυθούν και οι συνέπειές τους να αντιμετωπισθούν- τονίζει η κ. Βάσω Βογιατζοπούλου, υπεύθυνη ασφαλιστικού της εκτελεστικής γραμματείας της ΟΤΟΕ- Η Ασία πρωτοπορεί στις νέες μορφές εργασίας.
Ψηφιακοί εργαζόμενοι –νομάδες, από την Κίνα μπορεί να δουλεύουν για το Γιβραλτάρ και την Ελλάδα χωρίς να δηλώνονται σε καμία διοικητική αρχή.
Όμως ακόμα και με την εξέλιξη της ρομποτικής οι εργαζόμενοι χρειάζονται.
Το ρομπότ μπορεί να αντικαταστήσει μερικώς τον ανθρώπινο εγκέφαλο.
Το συγκεκριμένο θέμα για τον κλάδο των τραπεζοϋπαλλήλων, αλλά και για τη λειτουργία της οικονομίας της χώρας μας γενικότερα είναι ιδιαίτερα σοβαρό.
Η  ΟΤΟΕ μέσω της μελέτης του ΙΝΕ/ΟΤΟΕ παίρνει θέση και συμβάλλει εποικοδομητικά στην ανάλυση και στην αντιμετώπιση του φαινομένου των νέων τεχνολογικών στις τράπεζες.»
Την μελέτη θα παρουσιάσουν οι:
-              Ξενοφών Κοντιάδης:  Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου, Παντείου Πανεπιστημίου.
-              Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου: Καθηγητής Εργατικού Δικαίου Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.
-              Βασιλική Γεωργακοπούλου : Δρ. Οικονομικών Επιστημών με ειδίκευση στην Οικονομία της Εργασίας.
-              Δημήτρης Στεφανίδης: Σύμβουλος Ανθρώπινου Δυναμικού.
Συντονίζει ο Γεν. Διευθυντής του ΙΝΕ/ΟΤΟΕ Γιώργος Τόγιας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης