Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barclays: Ένας δείκτης θα καθορίσει τις αγορές αυτήν την εβδομάδα – Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ στις 14/2

tags :
Barclays: Ένας δείκτης θα καθορίσει τις αγορές αυτήν την εβδομάδα – Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ στις 14/2
Αν έχουμε μια μεγάλη άνοδο του CPI θα επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις ότι ο πληθωρισμός επιστρέφει και ότι η Fed θα πρέπει να κινηθεί γρηγορότερα", αναφέρει η Barclays
Έναν... αριθμό θα έχουν στο μυαλό τους αυτήν την εβδομάδα οι επενδυτές παγκοσμίως...
Τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.
Αυτό αναφέρουν οι αναλυτές της Barclays, οι οποίοι θεωρούν ότι το άμεσο μέγεθος που θα επηρεάσει τις αγορές αυτήν την εβδομάδα είναι ο αμερικανικός πληθωρισμός.
Πράγματι, όπως σημειώνει η Barclays "είναι δύσκολο να θυμηθούμε ένα σημείο δεδομένων να αναμένεται ανυπόμονα όπως η έκθεση του CPI την Τετάρτη (14/2) στις ΗΠΑ.
Γιατί όμως η τύχη της αγοράς είναι ξαφνικά στα χέρια του ασήμαντου ποσοστού του CPI;
Επειδή, οι επενδυτές των μετοχών πανικοβλήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα ότι το φάντασμα του υψηλότερου πληθωρισμού θα επιταχύνει το ρυθμό αυξήσεων των επιτοκίων της Fed.
Μάλιστα, υπάρχει η απειλή ότι ο βασικός CPI μπορεί να εκπλήξει προς τα πάνω, και όχι μόνο μετριοπαθώς, αλλά αρκετά ουσιαστικά για την Fed - η οποία αναμένει ήδη να αυξήσει τα επιτόκια τρεις φορές το 2018.
"Ο μεγάλος φόβος στις αγορές είναι ότι αν έχουμε μια μεγάλη άνοδο του CPI θα επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις ότι ο πληθωρισμός επιστρέφει και ότι η Fed θα πρέπει να κινηθεί γρηγορότερα", αναφέρει η Barclays.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης