Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Invesco: Η άγρια κούρσα της Wall Street θα διαρκέσει εβδομάδες - Έρχεται και άλλο ταρακούνημα

Invesco: Η άγρια κούρσα της Wall Street θα διαρκέσει εβδομάδες - Έρχεται και άλλο ταρακούνημα
Σύμφωνα με την Invesco, στην αγορά επικρατεί ανησυχία για τις συνέπειες της φορολογικής μεταρρύθμισης και την πορεία του προϋπολογισμού
Την εκτίμηση ότι η αναταραχή στη Wall Street θα συνεχιστεί και τη στιγμή που θα φαίνεται ότι η αγορά ηρέμησε, θα «χτυπηθεί» ακόμα ξανά, εξέφρασε η Kristina Hooper της Invesco.
Μάλιστα, επισημαίνει ότι αυτό είναι το επικρατέστερο σενάριο, ενώ προβλέπει ότι μια υποχώρηση αυτού του μεγέθους θα μπορούσε να συμβεί πολλές φορές κατά τους επόμενους 10 μήνες.
«Αναμένω ότι αυτή κατάσταση θα συνεχιστεί.
Το αρνητικό κλίμα που επικρατεί αυτή στιγμή στην αγορά δεν φαίνεται να περιορίζεται» δήλωσε στο CNBC και πρόσθεσε «θα μπορούσαμε να δούμε αυτό το είδος του θορυβώδους περιβάλλοντος να συνεχιστεί για μέρες ίσως και για εβδομάδες».
Το κλίμα στη Wall Street μεταβλήθηκε σε μεγάλο βαθμό στις 2 Φεβρουαρίου αφού ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τους μισθούς σύμφωνα με τα οποία σημειώθηκε αύξηση κατά 2,9% το περασμένο έτος (2017).
Η Hooper και άλλοι λένε ότι τα στοιχεία αυτά σήμαναν τον συναγερμό για την αύξηση του πληθωρισμού με αποτέλεσμα οι αποδόσεις των 10ετών αμερικανικών ομολόγων να διαμορφωθούν στο 2,85%.
«Πραγματικά άνοιξε το κουτί της Πανδώρας και για άλλες ανησυχίες.
Κοιτάμε υπό ένα πολύ διαφορετικό πρίσμα τα ίδια στοιχεία, τα ίδια events της αγοράς και προκύπτει κάτι πολύ πιο αρνητικό» τόνισε.
Η ίδια «βλέπει» και μια ανησυχία για τις δυνητικά δυσμενείς συνέπειες από τη φορολογική μεταρρύθμιση και τον νέο προϋπολογισμό, καθώς προκειμένου να βρεθούν οι οικονομικοί πόροι η κυβέρνηση θα πρέπει να εκδώσει πολλά περισσότερα ομόλογα το επόμενο έτος (2019).
«Πιστεύω ότι αυτό είναι που πραγματικά ανησυχεί τις αγορές αυτή τη στιγμή» τόνισε.
Πάντως, παρά τις αρνητικές προβλέψεις της, η Hooper πιστεύει ότι οι αμερικανικές μετοχές θα ολοκληρώσουν το έτος (2018) κατά 10% υψηλότερα.
«Οι επενδυτές πρέπει να προετοιμαστούν για μεγαλύτερη μεταβλητότητα», δήλωσε η ίδια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης