Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Καταρρίφθηκε δεύτερο τουρκικό ελικόπτερο;

Καταρρίφθηκε δεύτερο τουρκικό ελικόπτερο;
Πιθανώς ένα S70 Sikorsky Black Hawk.
Η Τουρκία έχασε και δεύτερο ελικόπτερο μέσα σε 12 ώρες, ισχυρίζονται οι Κούρδοι της Συρίας, κάνοντας λόγο για κατάρριψη «ελικοπτέρου τύπου Sikorsky» το οποίο εβλήθη από Κούρδους μαχητές στην περιοχή του Afrin.
Την είδηση –την οποία δημοσιεύουμε με την δέουσα επιφύλαξη καθώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επιβεβαίωση από τουρκικής πλευράς– μεταδίδει ο κουρδικός ιστότοπος NRT News (εδώ), επικαλούμενος σχετική ανακοίνωση των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (Syrian Democratic Forces).
Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του SDF, ο απολογισμός της δεύτερης επίθεσης είναι εννέα Τούρκοι αξιωματικοί και στρατιώτες νεκροί. Μετά την παραδοχή της πρώτης απώλειας τουρκικού ελικοπτέρου πάνω από το Afrin από τον πρωθυπουργό Binali Yildirim, οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις ανέφεραν πως εννέα ακόμη στρατιώτες έχασαν την ζωή τους χωρίς όμως να προβούν σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Turkey_ΝΕΚΡΟΣ_ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ
Η 10η Φεβρουαρίου θεωρείται η χειρότερη ημέρα από πλευράς τουρκικών απωλειών, με τουλάχιστον 11 Τούρκους νεκρούς  –συμπεριλαμβανομένων των δύο μελών του πληρώματος του πρώτου ελικοπτέρου που απωλέσθη– και άλλους 11 τραυματισμένους την ίδια ημέρα. Οι συνολικές απώλειες του τουρκικού Στρατού από τότε που ξεκίνησε η εισβολή της Άγκυρας στην βόρεια Συρία ανέρχονται σύμφωνα με πληροφορίες σε 31 άτομα, καταδεικνύοντας πως παρά την υπεροπλία της Τουρκίας η συγκεκριμένη επιχείρηση μόνο στρατιωτικός περίπατος δεν είναι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης