Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ βρίσκονται σε πολύ κρίσιμο σημείο

Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ βρίσκονται σε πολύ κρίσιμο σημείο
Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η Ουάσινγκτον πρέπει να αποκαταστήσει τη χαμένη εμπισοσύνη της Άγκυρας
Στο γεγονός ότι οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ βρίσκονται πολύ κοντά στην κατάρρευση αναφέρθηκε σήμερα (12/2) ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, λόγω της στήριξης των αμερικανών προς τους κούρδους μαχητές στη Συρία.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο Cavusoglu, «οι σχέσεις με τις ΗΠΑ βρίσκονται σε πολύ κρίσιμο σημείο», διευκρινίζοντας εν συνεχεία ότι «είτε θα διορθώσουμε αυτές τις σχέσεις είτε θα καταρρεύσουν ολοκληρωτικά».
Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι «επιθυμούμε σταθερά βήματα από τις ΗΠΑ», καθώς όπως υπογράμμισε, «η έλλειψη εμπιστοσύνης πρέπει να αποκατασταθεί».
Αναφορικά με τις σχέσεις των ΗΠΑ με τους κούρδους μαχητές στη Συρία, ο Cavusoglu κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι «δεν αγγίζουν τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία ως δικαιολογία για τα συνεχίσουν να συνεργάζονται με τις τρομοκρατικές ομάδες του YPG/PKK».
Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ έχουν εκφράσει εδώ και αρκετό καιρό τη στήριξή τους προς το PYD/PKK, το οποίο χαρακτηρίζει ως «αξιόπιστο σύμμαχο» στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους, εν μέσω έντονων αντιδράσεων από την Τουρκία, η οποία υποστηρίζει ότι αποτελεί παρακλάδι της τρομοκρατικής οργάνωσης του PKK στη Συρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης