Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Θα χρειαστούν 2.593 ημέρες για να αποκατασταθεί η μεταβλητότητα στην αγορά

Deutsche Bank: Θα χρειαστούν 2.593 ημέρες για να αποκατασταθεί η μεταβλητότητα στην αγορά
Οι αναλυτές της Deutsche Bank εκτιμούν ότι θα χρειαστούν περίπου επτά χρόνια ώστε ο VIX να υποχωρήσει σε κανονικά επίπεδα
Με αφορμή την πορεία του δείκτη VIX (που αντικατοπτρίζει την προσδοκίες για τη μεταβλητότητα του S&P 500 και διαπραγματεύεται αντίστροφα με τον δείκτη περίπου το 80% των περιπτώσεων), οι αναλυτές της Deutsche Bank υπολόγισαν πόσο χρειάζεται ο εν λόγω δείκτης για να επιστρέψει στα επίπεδα του 15 και 10, που θεωρούνται «κανονικά».
«Το πιο σημαντικό που προκύπτει από την αύξηση που παρουσίασε αυτή την εβδομάδα η μεταβλητότητα είναι το πόσο γρήγορα έχουμε μετακινηθεί από τα χαμηλά ρεκόρ του VIX στα υψηλότερα επίπεδα που καταγράφηκαν την περασμένη Τρίτη (50,30)» αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα της γερμανικής τράπεζας.
Όπως προκύπτει από το παρακάτω γράφημα, το επίπεδο κλεισίματος του 37,32 ήταν ακόμα μια σπάνια εκτόξευση πάνω από το 35.



Πλέον θα χρειαστούν περίπου επτά χρόνια ώστε ο VIX να υποχωρήσει κάτω από το 10 και περισσότερα από δύο χρόνια για να υποχωρήσει κάτω από το 15, εάν επιβεβαιωθούν οι ιστορικοί μέσοι όροι.
«Σε όλες τις περιπτώσεις όπου ο VIX ενισχύθηκε πάνω από το 35 χρειάστηκε κατά μέσο όρο 2.593 ημερολογιακές μέρες έως να διαπραγματευτεί κάτω του 10 και 832 μέρες για να πέσει κάτω από το 15» αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα της Deutsche Bank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης