Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Hλίας Ζαχαράκης: Η μεγάλη εικόνα του ΧΑΑ, ωστόσο, δεν έχει αλλάξει...

tags :
Hλίας Ζαχαράκης: Η μεγάλη εικόνα του ΧΑΑ, ωστόσο, δεν έχει αλλάξει...
Ο τραπεζικός κλάδος βρίσκεται σε σημαντική συσσώρευση
Hλίας Ζαχαράκης: Η μεγάλη εικόνα του ΧΑΑ, ωστόσο, δεν έχει αλλάξει...

Η αγορά διόρθωσε σημαντικά σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, έχοντας χάσει το ανοδικό της momentum.

Η πιο πιθανή επεξήγηση αυτού είναι η ατμόσφαιρα έντονων πιέσεων διεθνώς, κυρίως στις αμερικανικές αγορές, με τα διεθνή μεγάλα χρηματιστήρια να δέχονται μεγάλες απώλειες στις τελευταίες συνεδριάσεις.

Η μεγάλη εικόνα του ΧΑΑ, ωστόσο, δεν έχει αλλάξει, και προς το παρόν οι διορθώσεις συνέστησαν ευκαιρίες ρευστοποιήσεων χάρη στα κέρδη των τελευταίων εβδομάδων ή και ευκαιρίες επανατοποθετήσεων σε καλύτερες τιμές. Όπως φαίνεται και στο διάγραμμα η πορεία παραμένει ανοδική, με σημαντική στήριξη το 2022 (25ρης) και 780 (ΓΔ).

Και η παρούσα οικονομική συγκυρία επιβεβαιώνει το διάγραμμα, καθώς η επιτυχής -όπως όλα φαίνονται- έκβαση στην προσπάθεια εξόδου της Ελλάδος στις διεθνείς χρηματαγορές μέσω της έκδοσης ομολόγου συνεπικουρεί στην διατήρηση θετικού κλίματος.

Επιμέρους, οι μετοχές δεν δείχνουν να απειλούνται μακροπρόθεσμα, με μοναδική εξαίρεση τον ΟΠΑΠ ο οποίος τοπικά έχασε μια σημαντική στήριξη στα 10.20€. Κατά τ’ άλλα, ο τραπεζικός κλάδος βρίσκεται σε σημαντική συσσώρευση όντας ιδιαίτερα επιθετικός όλο αυτό το διάστημα, ενώ τα μεσαία και μικρά χαρτιά, όπως ΠΡΟΦ, ΚΡΙ, ΜΛΣ,ΚΟΥΕΣ δίνουν ευκαιρίες επανατοποθέτησης, διατηρώντας εξαιρετική εικόνα.

Greek Market WEEKLY Overview

Εν γένει, το ΧΑΑ προεξοφλεί ακόμα τις θετικές εξελίξεις ως προς την οικονομία της και το μέλλον των εισηγμένων -τουλάχιστον- εταιριών. Μια υγιής ανοδική τάση έχει πάντα τις «αναπνοές» της με έντονες, απότομες βυθίσεις, οι οποίες συνήθως συνοδεύονται και από την κλασσική κινδυνολογία.

Επίσης, στατιστικά παρατηρείται ομαλή διάχυση από τίτλο σε τίτλο ιδίου μεγέθους, και τελικά διάχυση από τους τίτλους υψηλής στους τίτλους μεσαίας-μικρής κεφαλαιοποίησης, ενώ και οι όγκοι της ανόδου είναι εκεί που πρέπει να είναι. Τα stop μας για επανείσοδο σε ημερήσιο γράφημα είναι σχετικά κοντά σε σχέση με τα πρόσφατα υψηλά.

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ - πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος της FAST FINANCE ΑΕΠΕΥ

http://www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης