Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Daiwa Capital Markets: Αναταραχή αλλά όχι διόρθωση στις διεθνείς αγορές

tags :
Daiwa Capital Markets: Αναταραχή αλλά όχι διόρθωση στις διεθνείς αγορές
Με δεδομένη την εύρωστη ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας, η πτώση στις αγορές αποτελεί πιθανότερα μια αναταραχή, παρά μία πλήρη διόρθωση της 9ετούς bull market
Η αναταραχή που επικρατεί στις διεθνείς αγορές δεν αποτελεί πλήρη διόρθρωση, εκτιμά η Daiwa Capital Markets.
«Ο κόσμος είναι νευρικός μετά το σοκ της περασμένης εβδομάδας, αλλά δεν αισθάνεται σαν να επίκειται μία κρίση.
Ποτέ, όμως, μη λες ποτέ», δήλωσε ο επικεφαλής έρευνας της εταιρείας Daiwa Capital Markets στο Λονδίνο.
Με δεδομένη την εύρωστη ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας, η πτώση στις αγορές αποτελεί πιθανότερα μια αναταραχή, παρά μία πλήρη διόρθωση της 9ετούς ανοδικής αγοράς μετοχών (bull market), πρόσθεσε ο αναλυτής, σύμφωνα με το Reuters.
Οι αναλυτές προβλέπουν ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ, τα στοιχεία για τον οποίο θα ανακοινωθούν την Τετάρτη, έχει επιβραδυνθεί τον Ιανουάριο στο 1,9% σε ετήσια βάση, ενώ ο δομικός πληθωρισμός (που δεν περιλαμβάνει τις τιμές της ενέργειας και των νωπών τροφίμων) εκτιμάται ότι μειώθηκε ελαφρά στο 1,7%.
 Δεδομένου ότι οι φόβοι αύξησης του πληθωρισμού - και πιο επιθετικών αυξήσεων των επιτοκίων - ήταν αυτοί που προκάλεσαν αρχικά την πτώση των μετοχών παγκοσμίως, οποιαδήποτε τιμή του πληθωρισμού που θα είναι υψηλότερη από τις προβλέψεις μπορεί να προκαλέσει νέες μαζικές πωλήσεις μετοχών και ομολόγων.
Οι κεντρικοί τραπεζίτες δεν έχουν δείξει, άλλωστε, ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πτώση των μετοχών, κάτι που δείχνει ότι επιδιώκουν να προωθήσουν τα σχέδιά τους για σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής φέτος.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης