Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Γιώργος Χαρβαλιάς: Ε... όχι και ο Στουρνάρας

tags :
Γιώργος Χαρβαλιάς: Ε... όχι και ο Στουρνάρας
Άρθρο του εκδότη Γιώργου Χαρβαλιά
Ανεξαρτήτως που θα φτάσει η έρευνα για τις παράνομες δραστηριότητες της Novartis δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία ότι η γερμανικών συμφερόντων πολυεθνική ασκούσε στη χώρα μας μία εξαιρετικά επιθετική πολιτική που περιελάμβανε και αθέμιτες πρακτικές επιρροής. Όπως ακριβώς στο πρόσφατο παρελθόν και η διαβόητη Siemens.
Στην Ελλάδα η Novartis κυριολεκτικά το είχε…τερματίσει. Ακόμη και όσοι είχαν στοιχειώδη σχέση με την δημόσια υγεία και τον χώρο των φαρμάκων, γνώριζαν καλά ότι η συγκεκριμένη εταιρεία απολάμβανε προνομιακή μεταχείριση(και στα media για να μην ξεχνιόμαστε), παραγκωνίζοντας με χαρακτηριστική άνεση τους ανταγωνιστές της.
Φυσικά αυτού του είδους η «επικράτηση» χρειαζόταν και πλάτες. Πλάτες γιατρών που συνταγογραφούσαν κατά κόρον τα φάρμακα της, πλάτες όμως και δημόσιων λειτουργών που μεριμνούσαν για την επιλογή της σε μεγάλους δημόσιους διαγωνισμούς, αλλά και για την έγκαιρη αποπληρωμή της στα χρόνια των μνημονίων.
Ο βαθμός εμπλοκής των πολιτικών που κατονομάζονται στις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων μέλλει να αποδειχθεί. Κι ενδεχομένως έχουν δίκιο κάποιοι από αυτούς που διαμαρτύρονται διαρρηγνύοντας τα ιμάτια τους. Όχι όμως ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας και πρώην υπουργός οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.
Αυτός ο τελευταίος θα έπρεπε να κάθεται σιωπηλός στα αυγά του. Γιατί είναι και ο μόνος αυταπόδεικτα εμπλεκόμενος στην αφετηρία αυτής της βρώμικης υπόθεσης. Γνωρίζει πολύ καλά τον φερόμενο ως «Χριστοφοράκο» της Novartis , τίμησε με την παρουσία του επανειλημμένως ως ομιλητής(!) συνέδρια και εκδηλώσεις της εταιρείας και το κυριότερο, η σύζυγος του προσέφερε εκεί τις υπηρεσίες της με το αζημίωτο.
Γι αυτό και η περίπτωση Στουρνάρα έχει την εκτενέστερη κάλυψη σε όσα από τα έγγραφα του FBI είδαν το φώς της δημοσιότητας.
Δεν υπάρχει λοιπόν καμία αμφιβολία, ότι σε αντίθεση με άλλους που δεν έχουν δει τον Φρουζή ούτε ζωγραφιστό, ο κ. Στουρνάρας είχε στενές σχέσεις στοργής με την γερμανικών συμφερόντων εταιρεία και την αμαρτωλή της διοίκηση. Γι αυτό και θα έπρεπε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στις αντιδράσεις του.
Ο ισχυρισμός ότι επί εποχής του δεν υπήρξαν υπερτιμολογήσεις στα προϊόντα της εταιρείας, δεν λέει τίποτα. Θα πρέπει κανείς να διερευνήσει πως η Novartis, εν μέσω μνημονίων, αποπληρωνόταν με προνομιακούς όρους έναντι του ανταγωνισμού. Και επιπλέον ότι η σύζυγος έκοβε τιμολόγια για τις εξωφρενικές αμοιβές που αποσπούσε από τα ταμεία του Φρουζή, επίσης δεν λέει κάτι. Ποιος είπε στον κ. Στουρνάρα ότι οι πολιτικές αθέμιτης επιρροής δεν ασκούνται ενίοτε και με δελτία παροχής υπηρεσιών;…

Γιώργος Χαρβαλιάς
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης