Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Περαιτέρω συρρίκνωση του σκιώδους τραπεζικού συστήματος της Κίνας, το 2018

tags :
Moody's: Περαιτέρω συρρίκνωση του σκιώδους τραπεζικού συστήματος της Κίνας, το 2018
Περαιτέρω εξυγίανση του σκιώδους τραπεζικού συστήματος της Κίνας αναμένει η Moody's
Περαιτέρω συρρίκνωση του σκιώδους τραπεζικού συστήματος της Κίνας (Α1, σταθερό outlook) αναμένει κατά τη διάρκεια του 2018 ο οίκος αξιολόγησης Moody's, επικαλούμενος τον αυστηρότερο ρυθμιστικό έλεγχο από τις τοπικές αρχές.
Ο αμερικανικός οίκος υπολογίζει ότι, κατά τη διάρκεια του 2017, τα περιουσιακά στοιχεία του σκιώδους τραπεζικού συστήματος αυξήθηκε κατά περίπου 10%, στα 11,2 τρισεκ. γουάν, ωστόσο συρρικνώθηκε ως ποσοστό του ΑΕΠ, για πρώτη φορά από το 2012, στο 79,3% στο τέλος του 2017.
Το παραπάνω ποσοστό είχε κορυφωθεί ακόμη και στο 86,7%, στο τέλος του 2016.
«Μετά το 19ο Συνέδριο Κομμουνιστικού Κομμουνιστικού Κόμματος, η ρύθμιση του χρηματοπιστωτικού τομέα θα συνεχίσει να περιορίζει την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της σκιώδους τραπεζικής και θα αντιμετωπίσει κάποιες βασικές ανισορροπίες στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Ωστόσο, οι προκλήσεις που συνδέονται με την κανονιστική αυστηρότητα και την ευρεία προσπάθεια απομόχλευσης, παραμένουν».
Η Moody's εξηγεί ότι η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBoC) έχει αυξήσει την προσφορά ρευστότητας -μέσω μακροπρόθεσμων συμφωνιών επαναγοράς χρεογράφων- για να δώσει στις τράπεζες περισσότερο χρόνο να κλείσουν τα χαρτοφυλάκια των επενδύσεών τους.
Οι μεσαίες και μικρότερες τράπεζες μειώνουν την εξάρτησή τους από τη χονδρική χρηματοδότηση, εξαρτώμενες όλο και περισσότερο από τη χρηματοδότηση της κεντρικής τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης