Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Υπάρχει προοπτική για τα κρυπτονομίσματα - Δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τα κανονικά νομίσματα

tags :
JP Morgan: Υπάρχει προοπτική για τα κρυπτονομίσματα - Δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τα κανονικά νομίσματα
Η JPMorgan «βλέπει» προοπτικές για τα ψηφιακά νομίσματα 
Τα ψηφιακά νομίσματα διαθέτουν τις τεχνολογικές προοπτικές για να χρησιμοποιηθούν μελλοντικά ως ένα μέσο πληρωμής για την αγορά αγαθών, αναφέρουν σε έκθεσή («A Dystopian World, Bitcoin Would Dominate Payment Methods») οι οικονομολόγοι της JPMorgan, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι κρίνεται δύσκολο το να ανταγωνιστούν τα παραδοσιακά νομίσματα, όπως το αμερικανικό δολάριο και το κινεζικό γουάν.









Οι αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας, αφού υπενθυμίσουν ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 1.500 ψηφιακά νομίσματα με κεφαλαιοποίηση περίπου 400 δισεκ. δολαρίων (σύμφωνα με τα στοιχεία της 8ης Φεβρουαρίου 2018), πραγματοποιούν μία αναδρομή στην ιστορία του Bitcoin, με συνο0λική αξία 140 δισεκ. δολαρίων, που δημιουργήθηκε το 2009 και, το 2017, διαχωρίστηκε σε δύο κρυπτονομίσματα, Bitcoin και Bitcoin Cash.



Τα ψηφιακά νομίσματα είναι απίθανο να εξαφανιστούν εντελώς και θα μπορούσαν εύκολα να επιβιώσουν σε ποικίλες μορφές στους κλάδους που επιθυμούν μεγαλύτερη αποκέντρωση, ταχύτερες συναλλαγές και ανωνυμία, υπογραμμίζει η αμερικανική τράπεζα, επισημαίνοντας τις μεγάλες προοπτικές της τεχνολογίας «Blockchain», που χρησιμοποιείται στις συναλλαγές των κρυπτονομισμάτων.



Μεταξύ των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο κλάδος, εκτός από το αυστηρότερο ρυθμιστικό πλαίσιο από τις εγχώριες αρχές, περιλαμβάνεται η ασφάλεια των συναλλαγών, καθώς έχουν μπει στο στόχαστρο των «χάκερς».
Σε ό,τι αφορά στην πρόσφατη «ελεύθερη πτώση» των τιμών στον κλάδο, η τράπεζα αναφέρει ότι είναι δύσκολο να αποτιμηθεί η ακριβής αξία των ψηφιακών νομισμάτων, δεδομένης της κερδοσκοπίας και των άγνωστων θεμελιωδών αγαθών.
Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan, κ. Jamie Dimon, είχε αποκαλέσει το Bitcoin «απάτη», το περασμένο έτος.






www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης