Αλλαγή σκηνικού - Τέλος η κεντρική διαχείριση στο πρωτάθλημα - Διμερείς συμβάσεις με τις ΠΑΕ

Αλλαγή σκηνικού - Τέλος η κεντρική διαχείριση στο πρωτάθλημα - Διμερείς συμβάσεις με τις ΠΑΕ
Σε λύση της συνεργασίας της με τη διοργανώτρια αρχή της Super Legue προχώρησε η «Forthnet»
Σε λύση της συνεργασίας της με τη διοργανώτρια αρχή της Super Legue προχώρησε η «Forthnet», για τη μετάδοση των αγώνων της ποδοσφαιρικής σεζόν 2018 – 2019 της επαγγελματικής κατηγορίας ποδοσφαίρου.
Η Nova ανακοίνωσε πως άσκησε το μονομερές δικαίωμά της για τον πρόωρο τερματισμό της Σύμβασης Κεντρικής Διαχείρισης (ΣΚΔ) Super League μεταξύ της εταιρείας και των 15 ΠΑΕ για την αγωνιστική σεζόν 2018-19.
Η τρέχουσα αγωνιστική σεζόν 2017-2018 θα ολοκληρωθεί κανονικά χωρίς καμία αλλαγή.
Σύμφωνα με πληροφορίες στα σχέδια της Nova είναι να προχωρήσει προς την κατεύθυνση της υπογραφής διμερών συμβάσεων στα πρότυπα του «μοντέλου ΠΑΟΚ».
To ύψος των διμερών συμβάσεων που θα συνάψει η NOVA με τις ΠΑΕ, θα είναι προσαρμοσμένο στα σημερινά οικονομικά δεδομένα της ελληνικής τηλεοπτικής αγοράς και σε καμία περίπτωση δεν θα περιλαμβάνει και τις 16 ομάδες.
Πριν από δύο χρόνια η Nova είχε προτείνει στη Super League τη μείωση των ομάδων από 16 σε 12 καθώς και την ανάδειξη του πρωταθλητή από play offs.
Σε ανάλογα συμπεράσματα κατέληξε και έρευνα διεθνών συμβουλευτικών οίκων που είχε παραγγείλει η ίδια η Super League.
Όμως το καλοκαίρι του 2017 οι παράγοντες της Super League αναίρεσαν μέσα σε λίγους μήνες τη δική τους απόφαση σχετικά με τη μείωση των ομάδων.
Στελέχη της Κάντζας, ανέφεραν ότι «πέρα από την προάσπιση των εμπορικών και οικονομικών συμφερόντων της εταιρείας, ελπίζουμε η κίνηση αυτή να σηματοδοτήσει μια νέα εποχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να αποτελέσει ευκαιρία για restart που τόσο πολύ χρειάζεται ο Συνεταιρισμός της Super League».
Πλέον οι ΠΑΕ οφείλουν να διαπραγματευτούν μόνες τους τις τηλεοπτικές συμβάσεις, δίχως να έχουν τα εγγυημένα χρήματα που προέκυπταν από το κοινό συμβόλαιο. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η εταιρεία Forthnet A.Ε. (στο εξής η «Εταιρεία») ανακοινώνει ότι, 
ασκώντας σχετικό συμβατικό δικαίωμά της, προχώρησε σε λύση της συνεργασίας της (που περιλαμβάνει δικαιώματα τηλεοπτικής μετάδοσης) με τη διοργανώτρια αρχή του επαγγελματικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Α΄ Εθνικής Κατηγορίας, Super League, για την αγωνιστική περίοδο 2018 – 2019.
Η παρούσα ανακοίνωση δημοσιεύεται σύμφωνα με το άρθρο 17 του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 596/2014 για την κατάχρηση της αγοράς (MAR) και την παράγραφο 4.1.3.6. του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, όπως ισχύει».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS