Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρά κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά το sell-off - Στο +1,5% ο DAX

Ισχυρά κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά το sell-off - Στο +1,5% ο DAX
Με ισχυρά κέρδη έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ανακάμπτοντας από τη χειρότερη εβδομάδα τους εδώ και χρόνια 
Με ισχυρά κέρδη έκλεισαν σήμερα (12/02/2018) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ανακάμπτοντας από τη «βουτιά» που κατέγραψαν την Παρασκευή (9/2) και τις χειρότερες εβδομαδιαίες τους απώλειες εδώ και χρόνια.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600, ο οποίος υποχώρησε την περασμένη εβδομάδα κατά 5%, έκλεισε κατά 1,17% υψηλότερα, στις 372,93 μονάδες.
Ο δείκτης είχε διολισθήσει την Παρασκευή (9/2) στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2017.
Ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε κατά 1,45%, στις 12.282,77 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο κατέγραψε κέρδη 1,19% και έκλεισε στις 7.177,06 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε κατά 1,20% υψηλότερα, στις 5.140,06 μονάδες.
Άνοδο 0,77% και 1,36% κατέγραψαν αντίστοιχα οι δείκτες FTSE MIB και IBEX 35 σε Μιλάνο και Μαδρίτη, κλείνοντας στις 22.336,78 και στις 9.771,10 μονάδες.


Στο ταμπλό, η μετοχή της Deutsche Bank ενισχύθηκε κατά 4,9%, ενώ η Commerzbank σημείωσε άνοδο 2,4%.
Ώθηση στις ευρωαγορές προσέφερε και η άνοδος στη Wall Street, όπου οι δείκτες προσπαθούν να ανακάμψουν από τη χειρότερη εβδομάδα των δύο τελευταίων ετών, με τους επενδυτές να είναι, ωστόσο, επιφυλακτικοί, καθώς η μεταβλητότητα παραμένει σε σχετικά υψηλά επίπεδα, ενώ η απόδοση του 10ετούς ομολόγου επέστρεψε σε νέα υψηλά τεσσάρων ετών.
Εξάλλου, οι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι και εν αναμονή των πιο «σφιχτών» συνθηκών νομισματικής πολιτικής από τις κεντρικές τράπεζες.
Αξιωματούχος της Τράπεζας της Αγγλίας (BoE) δήλωσε σήμερα πως η άνοδος των μισθών στη Βρετανία ενισχύει το σενάριο της αύξησης των επιτοκίων.
Ειδικότερα, όπως τόνισε ο Gertjan Vlieghe, «υπάρχουν αυξημένες ενδείξεις ότι η σφιχτή αγορά εργασίας αρχίζει τελικά να έχει κάποια ανοδική επίδραση στους μισθούς», γεγονός που ενδεχομένως να ωθήσει την Τράπεζα της Αγγλίας να αυξήσει τα επιτόκιά της ταχύτερα απ’ ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί.
Ένας από τους κλάδους με τις καλύτερες επιδόσεις σήμερα ήταν τα χημικά, σημειώνοντας κέρδη 1,56%, στον απόηχο αναβαθμίσεων.
Ειδικότερα, η μετοχή της Victrex ενισχύθηκε περισσότερο κατά 3%, ακολουθώντας την αναβάθμισή της από την Bank of America Merrill Lynch.
Στον αντίποδα, η μετοχή της Heineken υποχώρησε κατά 0,9%, καθώς η ζυθοποιία υποβάθμισε τον στόχο περιθωρίου της για το 2018, «κατηγορώντας» μια εξαγορά στη Βραζιλία και το ασταθές περιβάλλον στις αγορές. 

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης