Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Ποιες μετοχές δεν έχει «αγγίξει» η βελτίωση του τζίρου στο ΧΑ - Οι πιο… περίεργες περιπτώσεις

tags :
Ποιες μετοχές δεν έχει «αγγίξει» η βελτίωση του τζίρου στο ΧΑ - Οι πιο… περίεργες περιπτώσεις
Μετοχές που βγήκαν από ειδικές κατηγορίες και μπήκαν σε κανονική διαπραγμάτευση δεν είδαν βελτίωση της εμπορευσιμότητας
Οι αλλαγές στον τρόπο διαπραγμάτευσης των μετοχών με κατάργηση συγκεκριμένων κατηγοριών όπως για παράδειγμα της περιορισμένης διασποράς αλλά και η πρόσφατη σημαντική ενίσχυση του τζίρου στο ΧΑ, δεν έχει «αγγίξει» κάποιες μετοχές που εξακολουθούν να έχουν ρόλο κομπάρσου.
Επιπλέον, η χαμηλή εμπορευσιμότητα έχει δημιουργήσει και αρκετά παράξενα όπως για παράδειγμα να μην μπορεί να αλλάξει η τιμή μίας μετοχής λόγω χαμηλού όγκου.
Παράλληλα υπάρχουν ακόμα μετοχές οι οποίες αν και βρισκόμαστε σχεδόν στα μέσα του Φεβρουαρίου δεν έχουν κάνει ακόμα πράξη, αλλά και μετοχές που δεν έχουν δει φέτος τι χρώμα έχει το θετικό ή το αρνητικό πρόσημο.
Πιο αναλυτικά η Καραμολέγκος, η οποία διαπραγματεύεται στην κανονική αγορά δεν έχει κάνει πράξη το 2018, και στην ίδια κατάσταση βρίσκεται η Ελβιεμέκ που διαπραγματεύεται στην επιτήρηση.
Η Περσεύς έχει μόνιμα αγοραστές στο limit up και έχει καταγράψει μεγάλη άνοδο από την αρχή του έτους, η οποία θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη αν η αποτίμηση άλλαζε με μικρό όγκο.
Επειδή όμως δεν αλλάζει, η μετοχή αν και έχει κάνει σε κάποιες συνεδριάσεις περιορισμένο όγκο το κλείσιμό της δεν επηρεάστηκε και δεν κατέγραψε τελικά τα κέρδη που είχε στη διάρκεια της συνεδρίασης.
Όπως και η Περσεύς, έτσι και η Τζιρακιάν έχει μόνιμα αγοραστές στο limit up, δεν έχει δει αρνητικό πρόσημο φέτος και έχει μεγάλη άνοδο η οποία θα ήταν μεγαλύτερη αν με χαμηλό όγκο άλλαζε η τιμή της μετοχής.
Πιο άτυχη η Ξυλεμπορία, η προνομιούχος μετοχή, που αν και έχει μόνιμα και αυτή αγοραστές δεν αλλάζει η τιμή λόγω χαμηλού όγκου.
Έτσι η μετοχή είναι αμετάβλητη από την αρχή του έτους αν και έχει κάνει πράξεις στο limit up σε τουλάχιστον 5 συνεδριάσεις και μάλιστα στη μία είχε όγκο 3 χιλ. τεμάχια.
Αμετάβλητη και χωρίς να έχει δει τι χρώμα έχει το θετικό ή το αρνητικό πρόσημο και η μετοχή της Λιβάνης.  
Χωρίς πρόσημο και το προνόμιο της Τρία Άλφα, το οποίο βέβαια έχει χαμηλή εμπορευσιμότητα.
Ο κοινός τίτλος ξεκίνησε να κάνει πράξεις στις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις.
Χαμηλό όγκο και χωρίς να έχει δει αρνητικό ή θετικό κλείσιμο και η Εθνική Πανγαία παρά το γεγονός ότι η αποτίμηση ξεπερνά τα 1,2 δισ. ευρώ.
Τέλος η Σαραντόπουλος έχει μόνο ανοδικές ή αμετάβλητες συνεδριάσεις αλλά με εξαιρετικά χαμηλές συναλλαγές και η Βαράγκης δεν έχει δει ακόμα θετικό πρόσημο στις λίγες συνεδριάσεις που είχε συμμετοχή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης