Τελευταία Νέα
Διεθνή

Volkswagen: Καμία σκέψη αλλαγής στην ηγεσία της εταιρείας δεν υπάρχει στον ορίζοντα

Volkswagen: Καμία σκέψη αλλαγής στην ηγεσία της εταιρείας δεν υπάρχει στον ορίζοντα
Οι πωλήσεις της VW χτύπησαν νέο ρεκόρ στα 6,23 εκατομμύρια αυτοκίνητα το 2017
Καμία σκέψη αλλαγής στην ηγεσία της Volkswagen δεν υπάρχει στον ορίζοντα, όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Hans Dieter Poetsch τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018.
Πηγές κοντά στην διοίκηση της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ευρώπης δήλωσαν στο Reuters ότι ο διευθύνων σύμβουλος Matthias Mueller νιώθει απογοητευμένος από την έλλειψη στήριξης για τις προσπάθειες μεταρρύθμισης και από την αδυναμία της εταιρείας να σχεδιάσει μια στρατηγική στο πλαίσιο του σκανδάλου εκπομπών.
Αλλά ο Poetsch προσπάθησε να υποσκελίσει οποιαδήποτε εικασία σχετικά με τον Mueller.
Η σύμβαση του 64χρονου Mueller, ο οποίος πήρε τα ηνία στη Volkswagen, μια εβδομάδα μετά το σκάνδαλο "dieselgate", θα λήξει το 2020.
"Τώρα δεν είναι η σωστή στιγμή να πούμε κάτι γι 'αυτό", δήλωσε ο Poetsch στους δημοσιογράφους σε μια επιχειρηματική εκδήλωση στο Λιντς της Αυστρίας.
"Πιστεύω ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος".
Η VW προσπάθησε σκληρά να αποκαταστήσει τη φήμη της, αφού αναγνώρισε το 2015 ότι είχε παραποιήσει τις δοκιμές εκπομπών καυσαερίων, για να έρθουν αποκαλύψεις νωρίτερα το 2018 ότι η εταιρείας εξέθεσε πιθήκους σε αναθυμιάσεις καυσαερίων.
Σχεδόν δυόμισι χρόνια μετά το σκάνδαλο "dieselgate", η VW είναι αντιμέτωπη με έρευνες και αγωγές σε ολόκληρο τον κόσμο και περίπου 30 δισεκατομμύρια δολάρια σε πρόστιμα και κόστος για την απάτη, καθώς προωθεί μια στρατηγική αλλαγή πολλών δισεκατομμυρίων για τα ηλεκτρικά και αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα.
Παρά τις προκλήσεις, η VW φαίνεται να καταφέρνει να ξεπεράσει το σκάνδαλο όσον αφορά την καταναλωτική αγορά.
Οι πωλήσεις της VW χτύπησαν νέο ρεκόρ στα 6,23 εκατομμύρια αυτοκίνητα το 2017 και η VW δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι παραδόσεις της αυξήθηκαν κατά 7,1% τον Ιανουάριο 2018.
"Εν τω μεταξύ, έχει καταστεί σαφές ότι η επιχείρηση βρίσκεται σε μια πολύ επιτυχημένη πορεία λειτουργικά", δήλωσε ο Poetsch, πρώην επικεφαλής χρηματοδότησης της VW.
Η VW αναμένεται να κυκλοφορήσει τα βασικά οικονομικά αποτελέσματα του 2017 αργότερα το Φεβρουάριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης