Τα ΕΛΤΑ έχουν… ρεύμα - Στόχος να λαμβάνουν 2.000 αιτήσεις το μήνα για το 2018

Τα  ΕΛΤΑ  έχουν… ρεύμα - Στόχος να λαμβάνουν 2.000 αιτήσεις το μήνα για το 2018
Τα  ΕΛΤΑ  έχουν… ρεύμα - Στόχος να λαμβάνει 2.000 αιτήσεις το μήνα για το 2018
Η παρουσία των ΕΛΤΑ στον τομέα  της ενέργειας  αλλάζει  την εικόνα   πού έχουν όλοι για τις προσφερόμενες υπηρεσίες από  μία  κρατική  επιχείρηση.
Η λαϊκή ρήση από μακριά και αγαπημένοι ανατρέπεται  στη συγκεκριμένη περίπτωση αφού  όσοι τα επέλεξαν ως εναλλακτικό πάροχο βγαίνουν κερδισμένοι.
Η εταιρεία ΕΛΤΑ  Ενέργεια συμπληρώνει ένα έτος λειτουργίας σε δύο μήνες και η παρουσία της σε μία αγορά πλήρως απελευθερωμένη εμφανίζεται  να κερδίζει πόντους ανάμεσα  στους ιδιώτες παρόχους.
Στις 24 Απριλίου του 2017 έκανε το πρώτο βήμα στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και σήμερα μετρά πιο πολλά και σταθερά βήματα ως εναλλακτικός πάροχος της ενέργειας.
Το μερίδιο αγοράς της «αγγίζει»  το 0,5% της αγοράς και αριθμεί συνολικά  περισσότερους  από 5.000 οικιακούς πελάτες.
Σημαντική παρέμβαση έχει και στη Μεσαία Τάση κερδίζοντας πελάτες από τη ΔΕΗ προσφέροντας πιο ελκυστικά τιμολόγιο.
Τα ΕΛΤΑ Ενέργεια σε καθημερινή βάση κάνουν νέες  εγγραφές  πελατών  και ο συνολικός του αριθμός ξεπερνά τις 50.
Το ατού των ΕΛΤΑ  είναι το μεγάλο δίκτυο που διαθέτει και αριθμεί συνολικά 2.500 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.
Ο στόχος είναι να διπλασιασθούν οι ημερήσιες αιτήσεις αλλαγής παρόχου και από τον Απρίλιο οι αιτήσεις  να φθάνουν τις 100 ανά ημέρα από όλα τα καταστήματα.
Σύμφωνα με εκτίμηση οι αιτήσεις μπορούν να ξεπερνούν τις 2.000 ανά μήνα.
Το στοιχείο που εντυπωσιάζει είναι ότι από τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017 το μερίδιο αγοράς των ΕΛΤΑ τριπλασιάσθηκε όταν για την πλειοψηφία των εναλλακτικών παρόχων ανακόπτονται οι ρυθμοί αύξησης των μεριδίων τους.
Τα  ΕΛΤΑ  Ενέργεια, το  Δεκέμβριο το μερίδιο αγοράς τους ήταν στο 0,30% έναντι  0,12% τον  Οκτώβριο.
Τον Ιανουάριο του 2018 εκτιμάται ότι θα προσεγγίσει το 0,5%.
Να σημειωθεί ότι το μερίδιο αγοράς της Elpedison μειώθηκε στο 3,4% το Δεκέμβριο από  3,89% του Οκτωβρίου, ο όμιλος  Μυτιληναίου  στο 3,36% από 3,8%, η εταιρεία Heron στο 3,19% από 4,07% του Οκτωβρίου.
Οι μικρότερες εταιρείες όπως η  Watt+Volt στο 1,29% από 1,37%.  
Για την πλειοψηφία των εναλλακτικών παρόχων  ανακόπηκαν οι ρυθμοί ανόδου και στη παρουσία φάση επικρατεί μία ισορροπία  αθώς η ΔΕΗ  επανακάμπτει κερδίζοντας έστω και οριακά  πελάτες.  

 Τα τιμολόγιο ρεύματος των ΕΛΤΑ

Η χρέωση για τους λογαριασμούς ρεύματος  στα νοικοκυριά είναι 0,0860 ευρώ ανά κιλοβατώρα, για κατανάλωση μέχρι 2.000 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο.
Για νοικοκυριά με μεγαλύτερη κατανάλωση, η χρέωση είναι 0,0840 ευρώ ανά κιλοβατώρα, η χαμηλότερη της αγοράς και 18% φθηνότερη από την αντίστοιχη χρέωση της ΔΕΗ.
Η χαμηλότερη τιμή της αγοράς γίνεται ακόμα χαμηλότερη όταν ο καταναλωτής εξοφλεί εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς του, οπότε η επιπλέον έκπτωση είναι 10% και οι χρεώσεις διαμορφώνονται σε 0,0774 ευρώ ανά κιλοβατώρα και 0,0756 ευρώ ανά κιλοβατώρα για καταναλώσεις πάνω από 2.000 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο.
Αυτή η τιμή χρέωσης είναι η χαμηλότερη τιμή σε σχέση με κάθε άλλη προσφορά στην αγορά.
 Για τους επαγγελματίες καταναλωτές με μικρές εγκαταστάσεις (Γ21 π.χ. γραφεία, μικρά καταστήματα) η χρέωση είναι 0,0910 ευρώ ανά κιλοβατώρα, δηλαδή 10,5% φθηνότερα από την αντίστοιχη χρέωση της ΔΕΗ.
Για επαγγελματίες με μεγαλύτερες εγκαταστάσεις (Γ22 π.χ. μεγάλα εμπορικά καταστήματα,βιοτεχνίες) η χρέωση ενέργειας είναι 0,0750 ευρώ ανά κιλοβατώρα, δηλαδή 9,2% φθηνότερα από τη ΔΕΗ.
Επιπλέον, στη συγκεκριμένη κατηγορία καταναλωτών, η χρέωση ισχύος είναι 0,750 ευρώ ανά kW, δηλαδή 32% φθηνότερα από τη ΔΕΗ.
Οι τιμές αυτές γίνονται χαμηλότερες κατά 10% για τους συνεπείς καταναλωτές, διαμορφούμενες σε 0,0819 ευρώ ανά κιλοβατώρα (Γ21) και 0,0675 ευρώ ανά κιλοβατώρα (Γ22). Αυτή η τιμή χρέωσης είναι η χαμηλότερη τιμή σε σχέση με κάθε άλλη προσφορά στην αγορά.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Νίκος Θεοδωρόπουλος

BREAKING NEWS