Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Γιατί ο Στουρνάρας (ΤτΕ) βρίσκεται σχεδόν μονίμως στο αρνητικό επίκεντρο…και πώς μπορούν όλα να λυθούν;

Γιατί ο Στουρνάρας (ΤτΕ) βρίσκεται σχεδόν μονίμως στο αρνητικό επίκεντρο…και πώς μπορούν όλα να λυθούν;
Θα πρέπει να αναλογιστεί ο Στουρνάρας γιατί βρίσκεται στο αρνητικό επίκεντρο και προφανώς στην διερεύνηση αυτής της πραγματικότητας δεν θα πρέπει να καταλήξει στο εύκολο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση τον καταδιώκει…
Δεν υπάρχει μέρα, εβδομάδα, μήνας που ο Γιάννης Στουρνάρας ο διοικητής της ΤτΕ να μην βρίσκεται στο αρνητικό επίκεντρο άλλοτε για τις κόντρες με την κυβέρνηση, άλλοτε για την Novartis, άλλοτε για δραστηριότητες της γυναίκας του….
Ευθύνεται το παρελθόν του ως υπουργός οικονομικών ή η τωρινή του ιδιότητα ως διοικητής της ΤτΕ;
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Στουρνάρας βρίσκεται στο αρνητικό επίκεντρο κυρίως ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.
Με αυτή του την ιδιότητα έχει προκαλέσει την κυβέρνηση πολλές φορές και με εξαίρεση την Novartis που αφορά υπόθεση του παρελθόντος ο Στουρνάρας βρίσκεται σε μια διαρκεί κόντρα.
Η στρατηγική της κόντρας, η στρατηγική της ανοικτής σύγκρουσης δεν αποδίδει και αυτό ο Στουρνάρας πρέπει πλέον να το έχει συνειδητοποιήσει.
Όμως εδώ δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με κόντρες κυβέρνησης – διοικητή της ΤτΕ αλλά η εμπλοκή του ή της συζύγου του σε διάφορες υποθέσεις…κάποια στιγμή θα δημιουργήσει διάφορους συνειρμούς και στους διεθνείς επενδυτές και θεσμικούς παράγοντες.
Όταν θα διαβάζει την αποδελτίωση του ελληνικού τύπου ο Draghi…ίσως να έχει βαρεθεί να διαβάζει ότι ο Στουρνάρας είναι σε αυτή την υπόθεση, ο Στουρνάρας είναι στην άλλη υπόθεση…
Θα διερωτηθεί τι συμβαίνει τελικά στην Ελλάδα…
Μετά όμως ο Draghi θα σκεφθεί στην Ελλάδα έχουμε ένα πρωθυπουργό τον Τσίπρα που στηρίζουν οι θεσμοί – βλέπε τι είπε πρόσφατα ο επίτροπος Moscovici – και από την άλλη έχουμε τον Στουρνάρα που λόγω διοικητικού συμβουλίου θα πρέπει να τον στηρίξει η ΕΚΤ.
Και ενώ ο Στουρνάρας έχει ακόμη την στήριξη Draghi…η κόντρα με την κυβέρνηση δεν φαίνεται να βοηθάει στρατηγικά τον διοικητή της ΤτΕ…
Θα πουν πολλοί ότι ο Στουρνάρας υποστηρίζει ότι η Ελλάδα χρειάζεται πιστωτική γραμμή – και όντως η Ελλάδα χρειάζεται ένα υβριδικό πρόγραμμα καθώς η καθαρή έξοδος μπορεί να αποδειχθεί αυτοκτονία -…
Όμως όπως αναφέρει το καταστατικό της ΤτΕ η Κεντρική Τράπεζα έχει ένα σκοπό να υποστηρίζει την εθνική οικονομία και την ασκούμενη οικονομική πολιτική.
Ο Στουρνάρας πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η κόντρα με την κυβέρνηση δεν έχει αποδώσει ενώ το γεγονός ότι φέρεται μπλεγμένος σε πλήθος υποθέσεων μόνο ζημία του κάνει...για τα επόμενα σχέδια του.
Ο Στουρνάρας όμως έχει ακολουθήσει λάθος στρατηγικές και σε άλλες σοβαρές υποθέσεις, προσπαθώντας να αμαυρώσει καθαρές τραπεζικές και συμβολικές προσωπικότητες δεν κέρδισε την αποδοχή του τραπεζικού συστήματος.
Ο Στουρνάρας χρειάζεται να αλλάξει.
Πρωτίστως θα πρέπει να συνεργαστεί με την κυβέρνηση και να συμμετάσχει στην εθνική προσπάθεια ανάκαμψης.
Εάν δεν μπορεί, δεν θέλει, δεν τους πάει… μπορεί να παραιτηθεί.
Ο Στουρνάρας θα πρέπει να πάψει να χαράσσει προσωπική ατζέντα και θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η θεσμική του ιδιότητα επιβάλλει να είναι δίπλα στην κυβέρνηση και όχι απέναντι της.
Εάν έχει διαφορετικές απόψεις, καλό είναι να επισκεφθεί τον Τσίπρα ή τον Τσακαλώτο να τους προειδοποιήσει για την λάθος πορεία να καταγράψει αυτή την διαφωνία σε ένα επίσημο κείμενο για να μην κατηγορηθεί ότι δεν προειδοποίησε…
Θα σκεφθούν ορισμένοι….ότι η κυβέρνηση χτυπάει…τον Στουρνάρα επειδή δεν συνεργάζεται;
Η απάντηση είναι η εξής.
Η υπόθεση Novartis αποτελεί έρευνα του FBI οπότε μην φθάσουμε να πούμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επηρεάζει το FBI…

Υποσημείωση

Θα πρέπει να αναλογιστεί ο Στουρνάρας γιατί βρίσκεται στο αρνητικό επίκεντρο και προφανώς στην διερεύνηση αυτής της πραγματικότητας δεν θα πρέπει να καταλήξει στο εύκολο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση τον καταδιώκει…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης