Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gatestone Institute: Ο Erdogan απειλεί τους πάντες - Προκλήσεις σε Ελλάδα και Κύπρο

Gatestone Institute: Ο Erdogan απειλεί τους πάντες - Προκλήσεις σε Ελλάδα και Κύπρο
Σύμφωνα με το Gatestone Institute, ο εκφοβισμός της Τουρκίας μπορεί να στραφεί κατά οποιασδήποτε χώρας σε οποιαδήποτε στιγμή
Στην τουρκική προκλητικότητα εις βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου αναφέρεται δημοσίευμα-ανάλυση του Gatestone Institute από όπου προκύπτει ότι βάσει των τελευταίων εξελίξεων η Τουρκία μπορεί να στραφεί κατά οποιοδήποτε έθνους οποιαδήποτε στιγμή.
«Η Τουρκία του Erdogan είναι ιδεολογικά αντίθετη με τη λέξη ''ειρήνη''.
Οι πόλεμοι της με διάφορα μέρη του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων κομμάτων της τουρκικής και τουρκοκυπριακής κοινότητας, δεν είναι κακός οιωνός, μόνο για τους εμπλεκόμενους: αυτός ο αυστηρός εκφοβισμός (bullying ) μπορεί να στοχεύσει οποιοδήποτε έθνος σε οποιαδήποτε στιγμή.
Οι αισιόδοξοι, οι οποίοι πιστεύουν ότι αυτό θα μπορούσε να ξεθωριάσει θα αποδειχθεί ότι κάνουν λάθος για ακόμα μία φορά».
Στο εν λόγω δημοσίευμα αφού γίνεται μια αναφορά στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο εσωτερικό της Τουρκίας (εκκαθαρίσεις δημοσίων υπαλλήλων κλπ) μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2015, τονίζοντας και τα προβλήματα που έχει προκαλέσει ο Erdogan και στις άλλες χώρες.
«Εκτός των συνόρων της, δύσκολα περνάει μια μέρα χωρίς αντιπαράθεση, συγκρούσεις ή εντάσεις» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.
H Τουρκία υποστηρίζει ότι είχε «εξουδετερώσει» σχεδόν 1.000 Κούρδους στρατιώτες από τότε που άρχισε η επιχείρηση «Κλάδο Ελιάς» στη Συρία στις 20 Ιανουαρίου.
Ωστόσο, στις 26 Ιανουαρίου, εκατοντάδες Κούρδοι που ζουν στη Βηρυτό συγκεντρώθηκαν έξω από τουρκική πρεσβεία για να διαμαρτυρηθούν κατά αυτής της επιχείρησης.
Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Jean-Yves Le Drian, κάλεσε την Άγκυρα να μην επιδεινώνει την κατάσταση στη Συρία.
Επίσης, χαρακτήρισε τη στρατιωτική επιχείρηση στην Αφρίν μια παραβίαση του διεθνούς νόμου.
Μια εβδομάδα πριν από αυτό χιλιάδες συγκεντρώθηκαν έξω από την τουρκική πρεσβεία στο Παρίσι.
Λίγο αργότερα, στις 5 Φεβρουαρίου, το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών απέσυρε τον πρέσβη στην Τουρκία, ενώ στις 8 του ίδιου μήνα η κυβέρνηση της Σουηδίας ζήτησε από την κυβέρνηση να ανακαλέσει τον πρέσβη της χώρας στην Τουρκία.

Η κόντρα με Ελλάδα

Το Gatestone Institute όμως αναφέρεται και στην τουρκική προκλητικότητα εις βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου.
Στις 29 Ιανουαρίου, δύο τουρκικά πολεμικά πλοία προσπάθησαν να εμποδίσουν τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, να πλησιάσει τα Ίμια για να πετάξει στεφάνι.
Λίγες ημέρες αργότερα, ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου, Yigit Bulut, προειδοποίησε ότι οποιοσδήποτε Έλληνας πατήσει το πόδι του στο νησί θα αισθανθεί την οργή της Τουρκίας, που θα είναι χειρότερη από αυτή στην Αφρίν.
«Θα σπάσουμε τα χέρια και τα πόδια οποιοδήποτε αξιωματούχου, του Έλληνα πρωθυπουργού ή οποιουδήποτε υπουργού τολμήσει να πατήσει τα πόδια του στα Ίμια στο Αιγαίο» είχε δηλώσει ο ίδιος.

Η κυπριακή ΑΟΖ

Την ίδια στιγμή, πρόβλημα υπάρχει και με την Κύπρο, καθώς ο υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, προειδοποίησε τις διεθνείς εταιρείες εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Μεγαλόνησο, ότι αυτοί οι υδρογονάνθρακες βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης