Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Η Τουρκία να σεβαστεί τα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο των κρατών με τα οποία συνορεύει

Κομισιόν: Η Τουρκία να σεβαστεί τα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο των κρατών με τα οποία συνορεύει
Νέο μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε σήμερα (13/2/2018) η Κομισιόν μετά το επεισόδιο στα Ίμια και τις προκλητικές δηλώσεις Erdogan
Νέο μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε σήμερα (13/2/2018) η Κομισιόν προειδοποιώντας την να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών-μελών της ΕΕ, ενώ την ίδια στιγμή επισημαίνει ότι παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στο Αιγαίο.
«Η Τουρκία οφείλει να δεσμευθεί αμετάκλητα στις σχέσεις καλής γειτονίας και να αποφύγει κάθε είδος πηγής προστριβής, απειλών ή δράση εναντίον Κρατών Μελών της ΕΕ, που βλάπτει τις σχέσεις καλής γειτονίας και την ειρηνική επίλυση διαφορών.
Η ΕΕ τονίζει την ανάγκη σεβασμού της κυριαρχίας των Κρατών Μελών στα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο τους», επανέλαβε σήμερα ο επικεφαλής εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.
Ο ίδιος ενημέρωσε ότι η Υπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Federica Mogherini συνάντησε τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών στο Κουβέιτ.
Ωστόσο, δεν έγινε γνωστό τι ακριβώς ειπώθηκε στη συνάντηση αυτή.
Εν τω μεταξύ, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κύπριο πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη είχε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk.
Στο τηλεφώνημα συζητήθηκε το θέμα της τουρκικής επιθετικής ενέργεια στην κυπριακή ΑΟΖ.
Με ανάρτηση στο twitter, ο Tusk κάλεσε την Τουρκία να αποφεύγει απειλές ή ενέργειες εναντίον οποιουδήποτε μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και να δεσμευθεί για σεβασμό στην εδαφική κυριαρχία, την ειρηνική διευθέτηση διαφορών και τις σχέσεις καλής γειτονίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης