Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τα μαζεύει ο Μπουτάρης για τη μετονομασία του αεροδρομίου Μακεδονία της Θεσσαλονίκης

Τα μαζεύει ο Μπουτάρης για τη μετονομασία του αεροδρομίου Μακεδονία της Θεσσαλονίκης
Δεν μίλησα ποτέ για αλλαγή του αεροδρομίου Μακεδονία, έναν προβληματισμό ανέφερα τόνισε ο κ.Μπουτάρης
Σε ανάκληση των δηλώσεων του σχετικά με την ονομασία του αεροδρομίου και των ΚΤΕΛ της Θεσσαλονίκης προχώρησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρης ύστερα από τα σφοδρά πυρά που δέχθηκε από βουλευτές της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης.
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο κ.Μπουτάρης απέδωσε τις σημερινές του δηλώσεις στο ότι κοιμόταν, ενώ υπογράμμισε πως παρερμηνεύτηκαν τα όσα είπε στο δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης.
Όπως είπε ο κ.Μπουτάρης, οι χθεσινές του δηλώσεις στο δημοτικό συμβούλιο παρερμηνεύτηκαν σημειώνοντας πως κανείς από τους συμβούλους της αντιπολίτευσης δεν αντέδρασε όταν το είπε χθες.
«Στη χθεσινή κουβέντα που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο, παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου από ένα σύνολο πραγμάτων που είπα με αφορμή τη συζήτηση για το Μακεδονικό.
Παρερμηνεύτηκαν όσα είπα, πάρθηκε ένα κομματάκι από όσα είπα.
Επιπλέον πρέπει να τονίσω ότι όταν το είπα αυτό, ήταν όλοι οι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης και δεν αντέδρασαν» υποστήριξε ο κ.Μπουτάρης, ο οποίος αναφέρθηκε και στις σημερινές του δηλώσεις στο ΣΚΑΪ και για την πρόταση του ονόματος του Νίκου Γκάλη για το αεροδρόμιο «Μακεδονία».
«Κοιμόμουν και μου πέταξαν ένα πράγμα.
Με μπέρδεψε.
Δεν είπα ποτέ την αλλαγή του ονόματος "Μακεδονία", ένα προβληματισμό ανέφερα.
Όσον αφορά το όνομα του Νίκου Γκάλη, με ρώτησαν αν θέλουμε αλλαγή ονόματος, είπα για ένα όνομα το Νίκος Γκάλης γιατί είναι διεθνής προσωπικότητα, γιατί η Θεσσαλονίκη είναι μπασκετομάνα και είναι ο μοναδικός Έλληνας που έχει μπει στο hall of fame.
Δεν προτείνω και δεν πρότεινα αλλαγή του ονόματος.
Εξέφρασα την ανησυχία μου.
Αυτό που δεν αλλάζω είναι ότι έχουμε χάσει στο θέμα αυτό.
Πόσες χώρες έχουν αναγνωρίσει το όνομα "Μακεδονία", έχουμε χάσει και αυτό πρέπει να μας προβληματίσει.  
Το κλίμα είναι πολύ φορτισμένο και καλό θα είναι να κατέβουν οι τόνοι και να προχωρήσουμε σε μια συμφωνία που θα είναι καλή και για τις δύο πλευρές» τόνισε ο κ.Μπουτάρης.

Μπουτάρης: Δεν είπα να αλλάξουμε το όνομα
Στις σημερινές δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Μπουτάρης είχε αναφέρει ότι δεν πρέπει να αλλάξει το όνομα του αεροδρομίου και των ΚΤΕΛ της Θεσσαλονίκης.
«Δεν είπα ότι πρέπει να αλλάξουμε το όνομα, είπα ότι έχουμε ήδη πρόβλημα, διότι οι ξένοι που ήδη ξέρουν τα Σκόπια ως Μακεδονία, όταν ακούν τον πιλότο να λέει ότι φτάσαμε στο Μακεδονία μπερδεύονται και αναρωτιούνται» είπε ο κ.Μπουτάρης
«Εγώ δεν είπα ότι πρέπει να αλλάξουμε το όνομα, εγώ είπα ότι πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε, ένα από τα πράγματα από τα οποία μπορούμε να κάνουμε είναι να αλλάξουμε το όνομα.
Ας το αναλογιστούν αυτοί και ας το αλλάξουν αυτοί.
Αυτό το περίφημο όνομα "Μακεδονία" έχει διχάσει τον κόσμο.
Δεν βάζω καθόλου ζήτημα αλλαγής, απλώς επιβεβαιώνω ότι χάσαμε.
Τι μάχη δίνουμε, μην μας κλέψουν την Θεσσαλονίκη;
Να κατεβούν να πάρουν την Θεσσαλονίκη, αυτή τη μάχη δίνουμε;
Είναι ντροπή να οξύνουμε την κατάσταση σε μια περίοδο πολύ κρίσιμη» ανέφερε ο κΜπουτάρης, τονίζοντας ότι «το πρόβλημα για τα Σκόπια δεν είμαστε εμείς, είναι η Τουρκία».
«Ποια είναι τα πάντα που δίνουμε, αυτά που έχουν ήδη πάρει;
Τα Σκόπια δίνουν αγώνα να τα αναγνωρίσουμε κι εμείς γιατί αγαπούν την Ελλάδα και αγαπούν την Θεσσαλονίκη, δεν έχουν αλυτρωτικές διαθέσεις, το δήλωσε και ο δήμαρχός τους.
Δεν εκφράζει αλυτρωτική διάθεση το Σύνταγμά τους, τα ίδια λέει και το δικό μας.
 Ότι περάσανε μια δύσκολη περίοδο με τον ανεκδιήγητο Γκρουέφσκι, δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι είναι ανθρωποφάγοι.
Αν ετίθετο θέμα μετονομασίας του αεροδρομίου, θα πρότεινα να το πούμε "Νίκος Γκάλης", ώστε να μην ξύνουμε μόνιμα πληγές.
Είναι μια φυσιογνωμία διεθνής, ο μόνος μπασκετμπολίστας που μπήκε στο Hall of Fame το αμερικάνικο.
Καλύτερα να νομίζουμε ότι είναι μπασκετομάνα η Θεσσαλονίκη, παρά να την συγχέουν με ονομασίες που έχουμε χάσει παταγωδώς» υπογράμμισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας ότι«οι Σκοπιανοί είναι σε μια απελπιστική στάση, διότι ξέρουν ότι πρέπει να υποχωρήσουν στο όνομα».
«160 χώρες στον κόσμο τους έχουν αναγνωρίσει, αυτοί δεν αλλάξανε ούτε το βιβλίο της ιστορίας τους, η Ελλάδα εδώ και 25 χρόνια ταλαιπωρείται από το ζήτημα.
Τα Σκόπια θα μπορούσαν να είναι νομαρχία της Ελλάδας και σε λίγο θα είναι της Τουρκίας, εμείς τους ρίχνουμε στην αγκαλιά της Τουρκίας.
Εμείς χάσαμε εδώ και πάρα πολύ καιρό» ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ.Μπουτάρης.

Πυρά από Τζιτζικώστα, παραίτηση ζήτησε ο Καλαφάτης
Πάντως και παρά την προσπάθεια ανασκευής των δηλώσεων του ο κ.Μπουτάρης δέχθηκε έντονη κριτική.
«Λυπάμαι για τον Γιάννη Μπουτάρη ο οποίος προκειμένου να πάρει το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ για δήμαρχος, επιλέγει να παίξει το ρόλο του «χρήσιμου ηλιθίου».
 Η ιστορία όμως έχει δείξει ότι όσοι έπαιξαν αυτόν το ρόλο, «χρήσιμοι» ήταν για λίγο καιρό μόνο, μετά παρέμειναν απλώς «ηλίθιοι»!" ανέφερε σε ανάρτηση του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστας ενώ την παραίτηση του Γ. Μπουτάρη ζήτησε ο Στ.Καλαφάτης, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και της δημοτικής παράταξης «Εντάξει».
«Είναι ντροπή που έχουμε δήμαρχο τον Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη.
Ο ίδιος είπε πως ντρέπεται που είναι Έλληνας, εμείς ντρεπόμαστε που τον έχουμε στη Θεσσαλονίκη» τόνισε ο κ.Καλαφάτης, επισημαίνοντας πως ο κ. δήμαρχος πρέπει να αντιληφθεί πως δεν μπορεί να ασκεί εξωτερική πολιτική».

Δ. Καμμένος: Αρρωστημένο χιούμορ, έχει φτάσει στο τέλος της καριέρας του ο Μπουτάρης
Δριμεία επίθεση στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρη για τις δηλώσεις του περί αλλαγής του ονόματος του αεροδρομίου και των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης εξαπέλυσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δ. Καμμένος, ο οποίος υποστήριξε πως στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ δεν χωρούν αστεία.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Καμμένος χαρακτήρισε «εθνικά ανεπίτρεπτο και βραχίονα στήριξης των γειτόνων στη διαπραγμάτευση» τα όσα είπε ο κ.Μπουτάρης.
«Ο κ. Μπουτάρης έχει φτάσει στο τέλος της καριέρας του και προσπαθεί να μείνει στην επικαιρότητα με το αρρωστημένο χιούμορ του αλλά στο θέμα αυτό δεν χωράνε αστεία.
Μην τον ξαναψηφίσετε, απορώ πως τον ψηφίζουν, προσβάλλει το ίδιο τους το σπίτι, την ιστορία και τους ψηφοφόρους» είπε ο κ.Καμμένος, τονίζοντας ότι οι ΑΝΕΛ εμμένουν στη θέση τους για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Κουμουτσάκος: Ο Μπουτάρης να αφήσει τη διπλωματία και ασχοληθεί με την καθαριότητα στην πόλη του
Ιδιαίτερα αιχμηρό ήταν το σχόλιο του βουλευτή της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκου στα όσα υποστήριξε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρης αναφορικά με την ονομασία του αεροδρομίου και του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.
Ο κ.Μπουτάρης διευκρίνισε σήμερα ότι δεν βάζει θέμα αλλαγής της ονομασίας, τονίζοντας ότι το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ έχει χαθεί εδώ και πολλά χρόνια.
Στην τοποθέτηση αυτή ο κ.Κουμουτσάκος κάλεσε τον κ.Μπουτάρη να αφήσει τη διπλωματία στους διπλωμάτες.
«Θέμα αλλαγής ονόματος του αεροδρομίου "Μακεδονία" βάζει ο Μπουτάρης.
Ο κ. Δήμαρχος να αφήσει τη διπλωματία και τη διαπραγμάτευση στους διπλωμάτες και να ασχοληθεί με τις δικές του αρμοδιότητες. πχ με την καθαριότητα και την αποκομιδή των απορριμμάτων στην πόλη του» ανέφερε σε μήνυμα του στο twitter ο κ.Κουμουτσάκος.

Κικίλιας σε Τσίπρα και Μπουτάρη για το Σκοπιανό: Μαζευτείτε
Να μαζευτούν και να συνέλθουν κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρη ο βουλευτής της ΝΔ, Β. Κικίλιας με αφορμή τις εξελίξεις για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.
«Ο κ. Μπουτάρης είναι ταλαιπωρημένος από το μεγάλο συλλαλητήριο και ο κ. Τσίπρας συγχυσμένος από τον «ετερόκλητο όχλο», όπως τον αποκάλεσε.
Τους λέω ένα πράγμα που λέει ο λαός: Να μαζευτούν και να συνέλθουν!» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Κικίλιας αναφερόμενος στην χθεσινή τοποθέτηση του κ.Τσίπρα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στις δηλώσεις Μπουτάρη για την αλλαγή του ονόματος στο αεροδρόμιο και στα ΚΤΕΛ της Θεσσαλονίκης.
«Η κυβέρνηση και ο κ. Μπουτάρης είναι σε αναντιστοιχία με την ελληνική κοινωνία» είπε ο κ.Κικίλιας, ο οποίος διερωτήθηκε αν ο κ. Μπουτάρης ξέρει πού είναι Δήμαρχος.

Καραμανλής: Προφανώς θα ήταν αγουροξυπνημένος ο κ.δήμαρχος
Την θέση ότι προφανώς ήταν αγουροξυπνημένος ο κ.Μπουτάρης όταν έκανε αυτές τις δηλώσεις διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Καραμανλής.
«Δεν ξέρω τι ώρα είχατε αυτή τη συνομιλία με τον κ. Μπουτάρη, προφανώς θα ήταν αγουροξυπνημένος ο κ. Δήμαρχος.
Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.
Μάλλον σουρεαλιστικός είναι ο διάλογος που ακούσαμε.
Δεν έχει καταλάβει σε ποια πόλη είναι δήμαρχος;» διερωτήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης