Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA Merrill Lynch: Οι επενδυτές περιορίζουν τις θέσεις στα ομόλογα σε 20ετή χαμηλά λόγω φόβων για κραχ

BofA Merrill Lynch: Οι επενδυτές περιορίζουν τις θέσεις στα ομόλογα σε 20ετή χαμηλά λόγω φόβων για κραχ
Οι επενδυτές έχουν περιορίσει σημαντικά τις επενδύσεις στα ομόλογα 
Οι fund managers έχουν περιορίσει τις θέσεις της σε ομόλογα στο χαμηλότερο επίπεδο 20 ετών λόγω των φόβων ότι ο τομέας αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τις αγορές.
Σύμφωνα με την έρευνα Φεβρουαρίου της Bank of America Merrill Lynch, μαζί με τη μείωση της έκθεσης τους σε assets σταθερού εισοδήματος, το 60% των επενδυτών δηλώνει ότι ο πληθωρισμός και τα προβλήματα σε όλη την αγορά ομολόγων αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για ένα κραχ.
Όπως σχολιάζει το CNBC, τα αποτελέσματα της έρευνας ήρθαν εν μέσω μιας διόρθωσης στο χρηματιστήριο όπου οι βασικοί δείκτες υποχώρησαν κατά περισσότερο από 10% και εκτόξευσης των αποδόσεων με το 10ετές αμερικανικό ομόλογων να φτάνει σε υψηλό 4ετίας.
Ωστόσο, οι φόβοι για κατάρρευση της αγοράς ομολόγων δεν ώθησε τους επενδυτές στις μετοχές.
Το ποσοστό των μετοχών στα χαρτοφυλάκιο περιορίστηκε στο 43% overweight, μια πτώση 12 ποσοστιαίων μονάδων που ήταν η μεγαλύτερη μεταβολή σε δύο χρόνια.
«Ενώ η έρευνα αυτού του μήνα δείχνει ότι οι επενδυτές δείχνει ότι οι επενδυτές διακρατούν περισσότερα μετρητά και επενδύουν λιγότερα σε μετοχές, κανένα χαρακτηριστικό δεν μετακινεί τη βελόνα αρκετά ώστε να δείξει ''αγορά στην πτώση''», δήλωσε ο Michael Hartnett υψηλόβαθμο στέλεχος της Bank of America Merrill Lynch.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης