Τελευταία Νέα
Πολιτική

Έντονο διάβημα του ΥΠΕΞ στην Τουρκία για τα Ίμια - Επικίνδυνο συμβάν, έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Έντονο διάβημα του ΥΠΕΞ στην Τουρκία για τα Ίμια - Επικίνδυνο συμβάν, έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές
«Η Τουρκία οφείλει να τερματίσει τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών
Σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Τούρκο ομόλογό του προέβη ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Δημήτριος Παρασκευόπουλος σχετικά με το χθεσινό περιστατικό στα Ίμια.
Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι επικίνδυνα συμβάντα σαν αυτό, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, είναι αποτέλεσμα της κλιμακούμενης και προκλητικής συμπεριφοράς που επιδεικνύει αυξημένα τις τελευταίες ημέρες η Τουρκία.
Η Τουρκία οφείλει να τερματίσει τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και τις πράξεις που δεν συμβάλλουν στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Πράξεις που υπονομεύουν την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα, που η Ελλάδα προασπίζεται και θα συνεχίσει να προασπίζεται, καταλήγει η ανακοίνωση.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η ελληνική πλευρά έχει ήδη ενημερώσει συμμάχους και εταίρους σχετικά με το συμβάν, μεταξύ των οποίων τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, ενώ προέβη επίσης στις ενδεδειγμένες παραστάσεις στην ΕΕ (η οποία ήδη έδρασε) και το ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης