Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Δύσκολα επιβεβαιώνεται η bear market στη Wall Street σε περίοδο ανάπτυξης της οικονομίας

tags :
Reuters: Δύσκολα επιβεβαιώνεται η bear market στη Wall Street σε περίοδο ανάπτυξης της οικονομίας
Οι ασταθείς οικονομικές συνθήκες που τείνουν να προκαλούν μια αγορά αρκούδων απουσιάζουν
Η εμπιστοσύνη στην οικονομία είναι λόγος που αρκετοί αναλυτές εκτιμούν ότι αυτή η τρέχουσα διόρθωση της χρηματιστηριακής αγοράς είναι απίθανο να εμβαθύνει σε μια bear market.
Αυτή είναι η ανάγνωση της χρηματιστηριακής αγοράς και άλλων παρατηρητών της αγοράς που εξετάζουν παρελθούσες απώλειες τουλάχιστον 10% στον S & P 500 και εάν ο δείκτης αναφοράς είναι πιθανό να επεκτείνει την πτώση του στο 20% ή εάν επανέλθει, αναφέρει σήμερα το Reuters.
Ο S & P 500 επιβεβαίωσε ότι εισήλθε στην περιοχή διόρθωσης την περασμένη Πέμπτη, όταν έκλεισε με απώλειες 10,2% από το υψηλό της 26ης Ιανουαρίου.
Οι μετοχές ανέκαμψαν απότομα στις δύο συνεδρίες από τότε, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο δύο ημερών από τον Ιούνιο του 2016 και μειώνοντας τις απώλειες στο 7,6%.
Αν και δεν αποκλείεται η πιθανότητα οι μετοχές να συντηρήσουν τη νευρικότητά τους, οι αναλυτές της αγοράς δήλωσαν ότι οι ασταθείς οικονομικές συνθήκες που τείνουν να προκαλούν μια αγορά αρκούδων απουσιάζουν.
"Δεν βλέπουμε μια αγορά bear να ξεκινάει με την οικονομία τόσο ισχυρή", δήλωσε ο Ryan Detrick, ανώτερος στρατηγικός αναλυτής στην LPL Financial στο Charlotte της Βόρειας Καρολίνας.
"Σπάνια βλέπεις bear market σε ένα περιβάλλον μη ύφεσης".
Η Goldman Sachs κατέγραψε 11 οπισθοδομήσεις της τάξεως του 10% από το 1976 που δεν εμφανίστηκαν γύρω από μια ύφεση.
Μόνο μία από αυτές, το 1987, μετατράπηκε σε αγορά αρκούδων.
Μια αγορά bear θα σήμαινε ότι ο S & P 500 θα πέσει κάτω από τις 2.300 μονάδες, από το σημερινό του επίπεδο των 2.660 μονάδων, "το οποίο η ιστορία υποδεικνύει ότι είναι απίθανο να συμβεί χωρίς ύφεση", ανέφεραν οι στρατηγικοί αναλυτές της Goldman Sachs.
Ενώ η ύφεση - μια περίοδο σημαντικής μείωσης της οικονομικής δραστηριότητας - δεν καθορίζεται παρά μόνο μετά την εμφάνισή της, οι παρατηρητές της αγοράς αναφέρουν ότι η οικονομία εξακολουθεί να λειτουργεί καλά.
Για παράδειγμα, τα κέρδη των εταιρειών του S&P 500 αναμένεται να αυξηθούν κατά 18,8% το 2018, αύξηση μεγαλύτερη από το 12% που είχε προβλεφθεί στην αρχή του έτους, σύμφωνα με την Thomson Reuters.
"Το γεγονός ότι τα κέρδη αυξάνονται τόσο ισχυρά, υποδηλώνει πολύ λίγες πιθανότητες ύφεσης τους επόμενους 12 μήνες", δήλωσε ο Detrick.
Μια άλλη βασική ένδειξη ύφεσης, η καμπύλη αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων δεν αναβοσβήνει ούτε ένα προειδοποιητικό σήμα, δήλωσε ο Jeffrey Kleintop, επικεφαλής της παγκόσμιας επενδυτικής στρατηγικής στην Charles Schwab στη Βοστώνη.
Οι επενδυτές βλέπουν μια τέτοια απότομη καμπύλη αποδόσεων ως ένδειξη οικονομικής ισχύος, ενώ επίπεδη ή ανεστραμμένη θεωρείται ως προάγγελος της ύφεσης.
Πράγματι, η ταχύτητα της τελευταίας πώλησης - η οποία συνέβη μόνο σε 13 ημερολογιακές ημέρες από την κορυφή - θα μπορούσε να δείξει μια ταχύτερη από ό, τι συνήθως ανάκαμψη.
Ταχύτερες διορθώσεις, οι οποίες χρειάστηκαν 38 ημέρες για να φθάσουν στον πυθμένα γενικά, ανακτήθηκαν σε 71 ημέρες.
"Οι διορθώσεις που αναπτύσσονται σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα τείνουν να πέφτουν πιο γρήγορα και να ανακάμπτουν ταχύτερα", δήλωσε ο Sam Stovall, επικεφαλής στρατηγικής επενδύσεων στην CFRA Research στη Νέα Υόρκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης