Αναλύσεις – Εκθέσεις

Το Bridgewater προειδοποιεί: Μην αγοράζετε μετοχές στην πτώση της Wall Street

tags :
Το Bridgewater προειδοποιεί: Μην αγοράζετε μετοχές στην πτώση της Wall Street
Το μεγαλύτερο hedge fund στον κόσμο, Bridgewater, προτρέπει τους επενδυτές να αντισταθούν στο μότο «αγορά στην πτώση»
Σαφή προειδοποίηση προς τους επενδυτές απευθύνει το μεγαλύτερο hedge fund στον κόσμο.
Ο λόγος για το Bridgewater που προειδοποιεί ότι οι επενδυτές θα πρέπει να αντισταθούν στο μότο «αγοράστε στην πτώση».
Αν και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον στο «αγορά στην πτώση», ο Pierre-Henri Flamand υψηλόβαθμο στέλεχος Man Group Plc, αναφέρει -σύμφωνα με το Bloomberg- ότι οι μεταβολές στην αγορά θα μπορούσαν να συνεχιστούν.
Ο ίδιος προειδοποίησε ότι «η ενστικτώδης κλίση στην ''αγορά στην πτώση'' μπορεί να ισχυρή» και πρόσθεσε ότι «όπως φάνηκε κατά την προηγούμενη εβδομάδα, αυτό μπορεί να μην έχει τόσο καλά αποτελέσματα.
Πράγματι, νομίζω ότι αυτό που είδαμε την προηγούμενη εβδομάδα θα μπορούσε να συνεχιστεί για κάποιο χρονικό διάστημα».



Οι σπόροι σπάρθηκαν για «μια ιδιαίτερα κακή διόρθωση», δήλωσε ο Flamand σε ένα σχόλιο τον Ιανουάριο του 2018 πριν η αγορά υποχωρήσει.



Εκείνη τη στιγμή, ο ίδιος είπε ότι η αγορά φάνηκε να μετακινείται στο πέμπτο στάδιο του μοντέλου της τεχνικής ανάλυσης Ralph Nelson Elliott σχετικά με τις τάσεις στην αγορά.



«Η τρέχουσα περίοδος σταθερότητας ξεπέρασε του 1965, και μόνο μία φορά μετά το 1920-1995 η αγορά έχει σημειώσει μια μεγάλη άνοδο χωρίς μια πτώση κατά 5%» επισημαίνει ο ίδιος στο σχόλιο του.
Ενώ η πέμπτη φάση μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες, μήνες ή ακόμα και χρόνια, αναπόφευκτα αποκλείει μια σημαντική διόρθωση στην αγορά, που κατά μέσο όρο διαγράφεται το 38% με 50% όλων των κερδών» σχολιάζει ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης