Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bill Gates: Η Apple έπρεπε να «ξεκλειδώσει» το iPhone όταν ζητήθηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ

tags :
Bill Gates: Η Apple έπρεπε να «ξεκλειδώσει» το iPhone όταν ζητήθηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ
Ο Bill Gates στηρίζει την κυβερνητική πλευρά στην παλαιότερη διαμάχη με την Apple
Η Apple έπρεπε να είχε βοηθήσει τις αμερικανικές αρχές το 2016, όταν της ζητήθηκε να «ξεκλειδώσει» το iPhone του μακελάρη του Σαν Μπερναντίνο (τον Δεκέμβριο του 2015), υποστήριξε ο ιδρυτής και πρόεδρος της Microsoft, κ. Bill Gates, τασσόμενος στην απέναντι όχθη σε σχέση με τους υπόλοιπους τεχνολογικούς κολοσσούς.
Σε συνέντευξή του στον τεχνολογικό ιστότοπο «Axios», εξέφρασε την άποψη ότι οι εταιρείες θα πρέπει να επιτρέψουν στην κυβέρνηση να λειτουργεί ελεύθερα και «να μην νομίζουν ότι η άποψή τους είναι πιο σημαντική από την άποψή της».
Όταν ο συντάκτης ρώτησε ειδικά για την Apple, ο μεγιστάνας απάντησε ότι δεν συμμερίζεται την πεποίθηση ότι «τα στοιχεία μίας μαζικής δολοφονίας δεν πρέπει να είναι διαθέσιμα στην κυβέρνηση.
Δεν τίθεται θέμα ικανότητας (της Apple), πρόκειται για ζήτημα της προθυμίας».
Επισημαίνεται ότι Apple και Ουάσιγκτον έφτασαν ενώπιο του δικαστηρίου, μέχρι ότου το FBI κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα του iPhone ενός εκ των δραστών του Σαν Μπερναντίνο.
Μέχρι τότε, ο κολοσσός δε δεχόταν να βοηθήσει το FBI στο ξεκλείδωμα του επίμαχου iPhone, καθώς θεωρούσε πως κάτι τέτοιο θα έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια των πληροφοριών των χρηστών της.
Την υποστήριξη τους στην Apple είχαν εκφράσει και άλλες τεχνολογικές εταιρείες, όπως Facebook και Google, αλλά και δικαστές των Η.Π.Α. με τον Ο.Η.Ε..
Στο απέναντι στρατόπεδο όμως, μαζί με τις αρχές, βρίσκονταν η Microsoft και οι Αμερικανοί πολίτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης