Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές διακυμάνσεις στις τιμές των κρυπτονομισμάτων – Διατηρεί τα 8.500 δολάρια το Bitcoin

tags :
Οριακές διακυμάνσεις στις τιμές των κρυπτονομισμάτων – Διατηρεί τα 8.500 δολάρια το Bitcoin
Οι δηλώσεις του κ. Mario Draghi δεν «άγγιξαν» τους επενδυτές των ψηφιακών νομισμάτων 
Σταθεροποίηση παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα στις τιμές των ψηφιακών νομισμάτων, καθώς η προσοχή αξιωματούχων και επενδυτικού κοινού έχει στραφεί στις έντονες διακυμάνσεις των χρηματιστηριακών αγορών, με αποτέλεσμα να έχουν «σωπάσει» προσωρινά οι «bear» του κλάδου.
Περί τις 17:55, Bitcoin και Ethereum, τα δύο επικρατέστερα κρυπτονομίσματα, υποχωρούν άνω του 1%, στα 8.579 και 842 δολάρια ανά μονάδα, αντίστοιχα, ενώ ισχυρότερη πτώση παρατηρείται σε Bitcoin Cash Ripple, ήτοι 2,5% και 4%.
Το Ethereum Classic συνεχίζει το «ράλι», με κεκτημένη ταχύτητα από εχθές (12 Φεβρουαρίου 2018), πλησιάζοντας την πρώτη δεκάδα των μεγαλύτερων (από πλευράς κεφαλαιοποίησης) ψηφιακών νομισμάτων.
Επίσης ανοδικά, κινείται και το κρυπτονόμισμα Stellar.
Η συνολική αξία του κλάδου ανέρχεται σε 415,6 δισεκ. δολάρια, σύμφωνα με την πλατφόρμα «Coindesk», συρρικνωμένη κατά περίπου 30 δισεκ. σε ημερήσια σύγκριση.




Νωρίτερα σήμερα (13 Φεβρουαρίου 2018), ο διοικητής της Ε.Κ.Τ. κ. Mario Draghi, δήλωνε πως δεν είναι δουλειά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να θεσπίσει ένα ρυθμιστικό πλαίσιο για το Βitcoin, προειδοποιώντας, παράλληλα, την κοινή γνώμη για τους κινδύνους που συνδέονται με το ευμετάβλητο κρυπτονόμισμα.
Τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν οι φωνές που καλούν τις αρχές, μεταξύ τους και τις κεντρικές τράπεζες, να παρέμβουν και να ρυθμίσουν την αγορά των εικονικών νομισμάτων, οι τιμές των οποίων έχουν καταγράψει απίστευτες διακυμάνσεις.
Ωστόσο, ο κ. Draghi, απαντώντας μέσω βίντεο σε ερωτήματα πολιτών, δήλωσε ότι η απαγόρευση ή η ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων δεν εμπίπτει στα καθήκοντα της ΕΚΤ.
«Πολλοί από εσάς έθεσαν ερωτήματα για το εάν η ΕΚΤ πρόκειται να απαγορεύσει ή να ρυθμίσει τα bitcoins», δήλωσε ο Draghi.
«Πρέπει να πω ότι δεν είναι ευθύνη της ΕΚΤ να το κάνει αυτό».
Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα πρέπει κανείς να αγοράσει Bitcoin, ο κ. Draghi εμφανίστηκε επιφυλακτικός.
«Ειλικρινά, θα (το) σκεφτόμουν προσεκτικά».
Ο κ. Draghi σημείωσε ότι η αξία του Bitcoin έχει καταγράψει πολύ πιο απότομες διακυμάνσεις σε σχέση με αυτή του ευρώ και ότι τα κρυπτονομίσματα δεν έχουν τη στήριξη κάποιου δημόσιου οργανισμού.
Δήλωσε ότι η τεχνολογία Βlockchain, που χρησιμοποιείται για την καταγραφή των συναλλαγών σε Βitcoin, είναι «υποσχόμενη» και αναμένεται να έχει «πολλά οφέλη», όπως η πιθανή της χρήση για τον διακανονισμό πληρωμών. Επεσήμανε, ωστόσο, ότι δεν είναι ακόμα αρκετά ασφαλής προκειμένου να χρησιμοποιείται από τις κεντρικές τράπεζες.
«Ενδιαφερόμαστε πολύ για αυτή την τεχνολογία, αλλά δεν είναι ακόμα ασφαλής για τις κεντρικές τράπεζες και ως εκ τούτου χρειάζεται να το κοιτάξουμε και να το διερευνήσουμε περισσότερο», δήλωσε.
Αξίζει να παρατεθεί η προειδοποίηση του κ. Jesse Powell, ο οποίος είναι ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Kraken, ενός εκ των μεγαλύτερων ανταλλακτηρίων.
«Πιστεύω απόλυτα ότι οι καταναλωτές πρέπει να διαφυλάξουν τους εαυτούς τους, να κοιτάξουν στα θεμελιώδη οποιοδήποτε νομίσματος και να μην βασίζονται σε κανένα ανταλλακτήριο για να προστατευτούν από τη μεταβλητότητα στην αγορά», δήλωσε στο CNBC.
«Δεν κάνουμε προβλέψεις για το μέλλον οποιουδήποτε νομίσματος.
Τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν όταν αντλείς 1 δισ. δολ. σε 10 λεπτά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης