Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η Ελλάδα στέλνει καταγγελία στην Τουρκία μετά από νέο περιστατικό στο Αιγαίο

Reuters: Η Ελλάδα στέλνει καταγγελία στην Τουρκία μετά από νέο περιστατικό στο Αιγαίο
Η Ελλάδα έστειλε επίσημη καταγγελία στην Τουρκία μετά από σύγκρουση ενός τουρκικού σκάφους με ελληνικό ακτοπλοϊκό
Η Ελλάδα έστειλε επίσημη καταγγελία στην Τουρκία την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, μετά από σύγκρουση ενός τουρκικού σκάφους με ελληνικό ακτοπλοϊκό σε αμφισβητούμενες νησίδες στο Αιγαίο Πέλαγος, αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters.
Η ελληνική ακτοφυλακή είπε σε δήλωση ότι το περιστατικό έλαβε χώρα στα Ίμια, γνωστά ως Kardak στα τουρκικά, τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.
Ένα τουρκικό περιπολικό σκάφος "έκανε επικίνδυνους ελιγμούς" που χτύπησαν την αριστερή πλευρά του ελληνικού ακτοπλοϊκού σκάφους που περιπολούσε την περιοχή.
Δεν υπήρξαν τραυματισμοί.
Η Τουρκία και η Ελλάδα, σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, βρίσκονται σε αντιπαράθεση για πλήθος ζητημάτων, από την Κύπρο μέχρι την κυριαρχία στον εναέριο χώρο.
Έφθασαν στο χείλος του πολεμικής σύρραξης το 1996 για τα Ίμια, αλλά οι εντάσεις έχουν χαλαρώσει από τότε.
"Επικίνδυνα περιστατικά, όπως αυτό που θέτει σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή, είναι αποτέλεσμα της κλιμακούμενης και προκλητικής συμπεριφοράς που εμφανίζεται όλο και περισσότερο από την Τουρκία τις τελευταίες ημέρες", ανέφερε το υπουργείο σε δήλωσή του.
"Η Τουρκία πρέπει να βάλει τέλος στις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και σε πράξεις που δεν συμβάλλουν στην ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών".
Ο πρεσβευτής της Τουρκίας στην Αθήνα κλήθηκε επίσης από το υπουργείο εξωτερικών, ανέφερε η δήλωση.
Οι εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν κλιμακωθεί από τότε που ελληνικό δικαστήριο δεν προχώρησε στην έκδοση οκτώ Τούρκων στρατιωτών, που η Άγκυρα κατηγορεί ότι συμμετείχαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα εναντίον του προέδρου Tayyip Erdogan το 2016.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης