Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ισλανδία θα καταναλώσει περισσότερη ενέργεια για το «mining» Bitcoins από ότι για ηλεκτροδότηση, το 2018

tags :
Η Ισλανδία θα καταναλώσει περισσότερη ενέργεια για το «mining» Bitcoins από ότι για ηλεκτροδότηση, το 2018
Η Ισλανδία έχει καταστεί μία χώρα-σταθμός για το mining ψηφιακών νομισμάτων… 
Η Ισλανδία ενδέχεται να καταναλώσει περισσότερη ενέργεια για την «εξόρυξη» (mining) Bitcoins από ότι για την ηλεκτροδότηση των νοικοκυριών, κατά το τρέχον έτος, προειδοποίησε ο Johann Snorri Sigurbergsson, επικεφαλής της τοπικής ενεργειακής HS Orka.
Μιλώντας στο κανάλι BBC, σημείωσε πως το mining των Bitcoins έχει εκτοξευθεί στο νησί, με αποτέλεσμα οι φορείς παροχής ενέργειας ανησυχούν να μην είναι σε θέση να καλύψουν τις ανάγκες ηλεκτροδότησης, μελλοντικά.
Ο κρύος καιρός της Ισλανδίας, η φθηνή ενέργεια και τα υπερσύγχρονα δίκτυα έχουν κάνει τη χώρα μία δημοφιλή τοποθεσία για «εξόρυξη».
Μάλιστα, πρόσφατα, μέλη της τοπικής κυβέρνησης πρότειναν να φορολογηθούν τα κέρδη που πραγματοποίησαν εταιρείες «εξόρυξης» Bitcoin.
«Η ενέργεια που χρησιμοποιείται για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων αυξάνεται με εκθετική πρόοδο.
Δεν υπάρχει πλέον αρκετή ενέργεια.
Οι miners χρησιμοποιούν αυτή τη στιγμή περίπου 840 γιγαβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας για να τροφοδοτήσουν τους υπολογιστές και τα συστήματα ψύξης, ετησίως», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον Δείκτη Κατανάλωσης Ενέργειας Bitcoin της Digiconomist, με βάση τα στοιχεία του περασμένου Νοεμβρίου, η τρέχουσα εκτιμώμενη ετήσια παγκόσμια κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας για την «εξόρυξη» Bitcoin ανέρχεται σε 29,05 TWh.
Αυτό αντιστοιχεί στο 0,13% της συνολικής παγκόσμιας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.
Αν και αυτό ίσως δεν ακούγεται πολύ σπουδαίο, το Bitcoin χρησιμοποιεί περισσότερο ηλεκτρικό ρεύμα από 159 μεμονωμένες χώρες, όπως η Ιρλανδία ή η Νιγηρία.
Αν το Bitcoin ήταν μια χώρα θα κατατασσόταν στην 61η στον κόσμο, από άποψη κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας!
Μόνο τον προηγούμενο μήνα τον Οκτώβριο, η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας Bitcoin εκτιμάται ότι αυξήθηκε κατά 29,98%.
Εάν συνεχίσει να αυξάνεται με αυτόν τον ρυθμό, το Bitcoin θα καταναλώσει όλη την παγκόσμια ηλεκτρική ενέργεια έως το 2020!

Bitcoin Mining as percentage of each country's electricity usage

Bitcoin Mining Electricity Consumption Vs European Countries

Bitcoin Mining Electricity Consumption Vs US StatesGrowth of Bitcoin Mining Electricity Consumption

Να αναφερθεί ότι κάθε συναλλαγή που γίνεται στο δίκτυό του Bitcoin, αφού ελεγχθεί για την εγκυρότητά της, στη συνέχεια τοποθετείται μέσα σε ένα μπλοκ μαζί με άλλες συναλλαγές που έχουν ήδη ελεγχθεί.
Ανά λίγα λεπτά δημιουργείται και ένα νέο μπλοκ για να φιλοξενήσει τις εν λόγω συναλλαγές, το οποίο μπλοκ σχετίζεται με το αμέσως προηγούμενο αλλά κι όλα τα υπόλοιπα που έχουν δημιουργηθεί πριν από αυτό, σχηματίζοντας μία «αλυσίδα των μπλοκ» («Βlockchain»).
Ένας μαθηματικός αλγόριθμος χρησιμοποιείται για να γίνει ο συσχετισμός του νέου μπλοκ με τα προηγούμενα και, μόλις βρεθεί η λύση του αλγόριθμου, τότε δημιουργείται το νέο μπλοκ μαζί με έναν συγκεκριμένο αριθμό νέων Bitcoins, τα οποία και θα αποδοθούν σε αυτόν ή αυτούς που βρήκαν τη λύση.
Η δυσκολία του γρίφου τροποποιείται κάθε φορά αυτόματα από το δίκτυο, ανάλογα με τον αριθμό των χρηστών που προσπαθούν να βρουν τη λύση.
Η παραπάνω διαδικασία αποτελεί το «mining», ως μια σύγχρονη αναπαράσταση των χρυσωρύχων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης