Οικονόμου (ΝΔ): Η κυβέρνηση εμπαίζει την τοπική κοινωνία της Καβάλας

Οικονόμου (ΝΔ): Η κυβέρνηση εμπαίζει την τοπική κοινωνία της Καβάλας
Για «κυβερνητικές φιέστες» και εμπαιγμό της τοπικής κοινωνίας της Καβάλας κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Βασίλης Οικονόμου της ΝΔ
Για «κυβερνητικές φιέστες» και εμπαιγμό της τοπικής κοινωνίας της Καβάλας κατηγόρησε σήμερα (13/2/2018) την κυβέρνηση ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Βασίλης Οικονόμου.
«Τη σκυτάλη από τον Υπουργό Υγείας παρέλαβε ο αναπληρωτής του στις κυβερνητικές φιέστες.
Αυτήν την φορά ο κ. Πολάκης επισκέπτεται την Καβάλα και τη Θάσο όπου θα εγκαινιάσει Τοπική Μονάδα Υγείας και τομέα ΕΚΑΒ αντίστοιχα», αναφέρεται σε δήλωση του κ. Οικονόμου.
«Ο Υπουργός Υγείας εμπαίζει την τοπική κοινωνία της Καβάλας με την απόφασή του να εγκαταστήσει ΤΟΜΥ στο κτήριο του Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας Καβάλας (ΚΚΨΥ).
Φορτώνοντας νέες δομές στις ήδη υπάρχουσες του ΠΕΔΥ και χωρίς να έχει προηγηθεί μελέτη για την χαρτογράφηση των αναγκών της Περιφέρειας, υποβαθμίζει την παρεχόμενη ψυχιατρική φροντίδα, αφαιρεί από τους ασθενείς το δικαίωμα ελεύθερης επιλογής ιατρού και θέτει σε κίνδυνο το ιατρικό απόρρητο.
Η νέο - ιδρυθείσα μονάδα κινδυνεύει και από υποστελέχωση καθώς το ποσοστό συμμετοχής των γιατρών στα ΤΟΜΥ πανελλαδικά δεν ξεπερνά το 30%.
Θα πρέπει, τέλος, να σημειωθεί ότι πρόκειται για δομή χωρίς εξασφαλισμένη χρηματοδότηση αφού τα απαιτούμενα κονδύλια προέρχονται κατά κύριο λόγο από το ΕΣΠΑ», συνεχίζει ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας.
«Παρ’ όλα αυτά, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αγνοεί τις εκκλήσεις των ασθενών και σύσσωμου του προσωπικού του ΚΚΨΥ για αναίρεση της απόφασής της και προχωρά, αντιθέτως, σε κομματικούς εορτασμούς.
Την ίδια ημέρα, η παράσταση μεταφέρεται στη Θάσο. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας θα εγκαινιάσει τον Τομέα ΕΚΑΒ του νησιού, “ξεχνώντας” μία βασική λεπτομέρεια:
Ότι δεν έχει εξασφαλίσει τις θαλάσσιες διακομιδές με τα πλοία επιφυλακής.
Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον τις νυχτερινές ώρες ο σταθμός του ΕΚΑΒ θα επιχειρεί μόνο εντός του νησιού χωρίς καμία δυνατότητα διακομιδής προς το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας!», καταλήγει ο κ. Οικονόμου.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS