Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Εμπόδιο για τις ΗΠΑ το σχέδιο υποδομών του Donald Trump

tags :
Fitch: Εμπόδιο για τις ΗΠΑ το σχέδιο υποδομών του Donald Trump
Ο οίκος Fitch κατακεραυνώνει το σχέδιο του Donald Trump για τις υποδομές των ΗΠΑ
Το προτεινόμενο σχέδιο της αμερικανικής κυβέρνησης για επενδύσεις σε υποδομές αποτελεί «εμπόδιο» για την οικονομία, καθώς βασίζεται, κυρίως, στη χρηματοδότηση από τις τοπικές διοικήσεις των πολιτειών, αναφέρει σε έκθεσή του ο οίκος Fitch, συμπληρώνοντας πως η χρηματοδότηση από τα φορολογικά έσοδα θα μπορούσε να αποτελέσει πρόκληση για ορισμένες τοπικές διοικήσεις, δεδομένης της αναιμικής αύξησης των εσόδων, κατά τα τελευταία έτη.
Το σχέδιο περιλαμβάνει περιορισμένη πρόσθετη ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, περίπου 200 δισεκ. δολαρίων, για περισσότερα από δέκα χρόνια, σε μεγάλο βαθμό από τα υπάρχοντα προγράμματα μεταφορών.
Να σημειωθεί ότι ο D. Trump στην προεκλογική του εκστρατεία είχε υποσχεθεί ένα πακέτο υποδομών ύψους 1 δισεκ. δολαρίων για την κατασκευή δρόμων, γεφυρών και αεροδρομίων, ωστόσο ο Αμερικανός πρόεδρος αύξησε το στόχο του στα 1,5 τρισεκ. δολάρια.



Οι Δημοκρατικοί διαμαρτύρονται ότι το σχέδιο εξαρτάται υπερβολικά από τους δήμους και τις Πολιτείες και δεν παρέχει επαρκή ομοσπονδιακή χρηματοδότηση για να έχει μεγάλο αντίκτυπο, καθώς παρέχει λίγες εγγυήσεις για το πώς θα βρεθούν οι απαραίτητοι οικονομικοί πόροι.
Προς το παρόν, ο Λευκός Οίκος προτείνει το Κογκρέσο να μειώσει τα χρήματα από άλλα κονδύλια του προϋπολογισμού, για το 2019.
Η προοπτική αυτή φαίνεται απίθανη, δεδομένου ότι το Κογκρέσο, μόλις την περασμένη εβδομάδα, έφθασε σε μια διμερή συμφωνία για να δαπανήσει σημαντικά περισσότερα κεφάλαια κατά τα επόμενα δύο χρόνια.
Το σχέδιο αυτό, που κυβερνητικοί αξιωματούχοι παραδέχονται ότι θα αντιμετωπίσει δυσκολίες στην έγκρισή του, θα αναδιαμόρφωνε τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση χρηματοδοτεί την κατασκευή δρόμων, γεφυρών και άλλων υποδομών.
Αν καρποφορήσει, πολλοί Αμερικανοί μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με υψηλότερους τοπικούς φόρους και διόδια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης