ΗΠΑ: Την επιβολή εμπορικών κυρώσεων στην Κίνα εξετάζει ο Trump για αθέμιτες επιδοτήσεις

ΗΠΑ: Την επιβολή εμπορικών κυρώσεων στην Κίνα εξετάζει ο Trump για αθέμιτες επιδοτήσεις
Την πρόθεσή του να επιβάλει κυρώσεις στην Κίνα και να αναθεωρήσει την εμπορική συμφωνία με τη Νότια Κορέα επανέλαβε ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump
Την πρόθεσή του να επιβάλει κυρώσεις στην Κίνα και να αναθεωρήσει την εμπορική συμφωνία με τη Νότια Κορέα, επανέλαβε ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018.
Ο υπουργός Εμπορίου Wilbur Ross υπέβαλε τον Ιανουάριο την έκθεσή του που αφορούσε τις υποτιθέμενες αθέμιτες επιδοτήσεις στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμίνιου από την Κίνα.
Διευκρίνισε τότε ότι ο πρόεδρος έχει στη διάθεσή του 90 ημέρες για να αποφασίσει την επιβολή κυρώσεων, χωρίς όμως να αποκαλύψει ποια ήταν τα συμπεράσματα της έρευνας που διεξήγαγαν οι υπηρεσίες του υπουργείου.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους σήμερα ο Trump είπε ότι οι αμερικανικές βιομηχανίες του τομέα του χάλυβα και του αλουμίνιου "αποδεκατίστηκαν" από το κινεζικό ντάμπινγκ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι ανοιχτή η πιθανότητα επιβολής τελωνειακών κυρώσεων.
Απομένουν ακόμη δύο μήνες μέχρι να διευκρινίσει ο Trump το είδος των κυρώσεων, με βάση τα συμπεράσματα του υπουργείου Εμπορίου.
Όσον αφορά τη Νότια Κορέα, ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε "καταστροφική" την εμπορική συμφωνία KORUS που υπέγραψαν οι δύο χώρες το 2012.
Τον περασμένο Ιούλιο είχε αποφασίσει να την επαναδιαπραγματευτεί, θεωρώντας ότι είναι δυσμενής για τα αμερικανικά εμπορικά συμφέροντα.
Και αυτό γιατί οι ΗΠΑ εξάγουν λιγότερα προϊόντα στη Νότια Κορέα αφότου τέθηκε εν ισχύ η συμφωνία.
Το 2017 η Νότια Κορέα ήταν ο έκτος σε μέγεθος εμπορικός εταίρος των ΗΠΑ, μπροστά από τη Βρετανία και τη Γαλλία.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS