Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ποια είναι η Β&F Fashion - Γιατί πραγματοποιεί έκδοση ομολόγου

tags :
Ποια είναι η Β&F Fashion - Γιατί πραγματοποιεί έκδοση ομολόγου
Ποία είναι η Β&F Fashion - Γιατί  προχώρα στην έκδοση ομολόγου
Η B&F Fashion μια αμιγώς ελληνική εταιρεία στο χώρο της ένδυσης μαθαίνει τις γυναίκες να ντύνονται κομψά αναβιώνοντας την τέχνη της μόδας στην εγχώρια και στις διεθνείς αγορές.
Η εταιρεία ετοιμάζεται να περάσει το κατώφλι του Χρηματιστηρίου Αθηνών με την έκδοση ομολόγου η οποία εκτιμάται ότι θα  κινηθεί κοντά στην περιοχή των 20 εκατ. ευρώ.
Ο σκοπός της έκδοσης είναι η άντληση κεφαλαίων τα οποία θα διατεθούν για την περαιτέρω ανάπτυξη του ομίλου σε Ελλάδα και εξωτερικό όπως και για την αποπληρωμή του τραπεζικού της δανεισμού.
Πρόκειται για μία επιχείρηση της οικογένειας Μπιθαρά, η οποία σε μία περίοδο που οι περισσότερες επιχειρήσεις «μαζεύονται» η οικογενειακή επιχείρηση B&F Fashion… απλώνονταν στο εξωτερικό μέσα από το δικό της δίκτυο καταστημάτων.
Σήμερα, τα καταστήματα του ομίλου B&F, φθάνουν τα 142 εκ των οποίων τα 98 στην Ελλάδα και τα 44 στο εξωτερικό.
Η B&F Fashion έχει παρουσία σε χώρες που θεωρούνται υπερδύναμη στον τομέα της ένδυσης, όπως είναι η Ιταλία, η Γαλλία, η Γερμανία και η  Αυστρία.
Ακολουθούν η Ρουμανία, η Κύπρος, η Βουλγαρία, η Αρμενία, η Αλβανία, η Πορτογαλία, η Τουρκία το Ισραήλ, ο Λίβανος η Ρωσία η Αίγυπτος και η Ιαπωνία.
Η οικογένεια Μπιθαρά έχει βάλει στόχο να εντείνει την παρουσία της στην Ισπανία, δηλαδή θέλει να μπει πιο δυναμικά στο «σπίτι» του ομίλου Zara.
Αξίζει να σημειωθεί ότι Η B&F Fashion έχει παρουσία μέσω 600 σημείων πώλησης χονδρικής και την ίδια στιγμή συμμετέχει σε σημαντικά εμπορικά κέντρα όπως το LaRinascente στο Μιλάνο, τα Coin Department Stores στην Ιταλία και το Yeans Halle στη Γερμανία.
Ο όμιλος βρίσκεται στην πρώτη θέση μεταξύ των ελληνικών εταιρειών ένδυσης σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΠΕΕ για το 2016.
Η B&F Fashion εμφανίζει διαρκή ανάπτυξη μεγεθών παρά την κρίση που έχει συμπιέσει την αξία της συνολικής αγοράς αλλά και τον έντονο ανταγωνισμό από τους πολυεθνικούς κολοσσούς ένδυσης.
Η επανεπένδυση των κερδών είναι το κλειδί της επιτυχίας  του ομίλου, ο οποίος δίνει έμφαση στην οργανική ανάπτυξη που θεωρείται ο μόνος δρόμος προς την επιτυχία.
Η εταιρία ωστόσο σε ανύποπτο χρόνο πολύ πριν ξεσπάσει η κρίση είχε προχωρήσει στην εξαγορά της αλυσίδας ένδυσης Lynne, η οποία αποτελεί και σήμερα το δεύτερο βραχίονα του ομίλου στη λιανική.
Σήμερα ο όμιλος Β&F Fashion απασχολεί  600 εργαζομένους, διατηρεί το σχεδιασμό των συλλογών 100% στην Ελλάδα και παράγει σε τρίτους τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Το 2016  η εταιρεία είχε αύξηση 11,3% στις πωλήσεις, οι οποίες ανήλθαν σε 63,3 εκατ. ευρώ.
Τα προ φόρων κέρδη έφθασαν τα 7,4 εκατ. ευρώ και τα λειτουργικά κέρδη  στα 11,3 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις τα μεγέθη του 2017 ότι θα κινηθούν υψηλότερα και με διψήφιο ποσοστό.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr  
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης