Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Wells Fargo βρίσκεται σε πορεία σταθερότητας μετά το σκάνδαλο που την έπληξε

Η Wells Fargo βρίσκεται σε πορεία σταθερότητας μετά το σκάνδαλο που την έπληξε
Μήνυμα συνέπειας και σταθερότητας σε εκδήλωση επενδυτών την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018, προσπάθησε να μεταφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Wells Fargo
Μήνυμα συνέπειας και σταθερότητας σε εκδήλωση επενδυτών την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018, προσπάθησε να μεταφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Wells Fargo, Tim Sloan, λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά τη δημοσιοποίηση μιας κανονιστικής ρύθμισης, σχετικά με το μακροχρόνιο σκάνδαλο του τμήματος πωλήσεων.
Ερωτηθείς εάν το ανώτατο όριο περιουσιακών στοιχείων που επιβάλλεται από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed, Federal Reserve), θα είχε οποιεσδήποτε επιπτώσεις στα έξοδα, την ανάπτυξη, τις βασικές επιχειρήσεις, τη διατήρηση πελατών, το κύκλο εργασιών των υπαλλήλων ή τα σχέδια επιστροφής κεφαλαίου, o Sloan δήλωσε επανειλημμένα ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα.
"Είμαστε απόλυτα ανοικτοί για τις επιχειρήσεις", δήλωσε ο Sloan σε συνέδριο της Credit Suisse.
Έχει επανειλημμένα χρησιμοποιήσει αυτή τη φράση για να μετριάσει τις ανησυχίες του σκανδάλου.
Τα προβλήματα της Wells Fargo ξεκίνησαν περισσότερο από μια δεκαετία πριν, όταν η τράπεζα άρχισε να πιέζει τους υπαλλήλους να πωλούν όσο το δυνατόν περισσότερα προϊόντα σε πελάτες.
Αυτή η πολιτική δημιούργησε σοβαρό πρόβλημα για την τράπεζα τον Σεπτέμβριο του 2016, όταν έφτασε σε συμφωνία με τις ρυθμιστικές αρχές, για τους υπαλλήλους που άνοιγαν ψεύτικους λογαριασμούς σε ονόματα των πελατών χωρίς την άδειά τους, για να πιάσουν πολύ επιθετικούς στόχους πωλήσεων.
Έκτοτε, η Wells Fargo ανακάλυψε κι άλλα θέματα με δάνεια αυτοκινήτων, ενυπόθηκα δάνεια και καταχρηστικούς κλειστούς λογαριασμούς, αντιμετωπίζοντας σωρεία καταγγελιών και δικαστικών διαφορών.
Στις 2 Φεβρουαρίου 2018, η Fed ανακοίνωσε μια εντολή συναίνεσης που απαιτεί από την Wells Fargo, να αποδείξει ότι πραγματοποιεί τις κατάλληλες αλλαγές στην εταιρική διοίκηση και τη διαχείριση κινδύνων.
Μέχρι να τηρηθούν οι απαιτήσεις, η τράπεζα δεν μπορεί να αυξήσει τον ισολογισμό της πέραν των 1,95 τρισ. δολαρίων, σε περιουσιακά στοιχεία που είχε στο τέλος του 2017.
Η διοίκηση αναλύει τα σχέδια, για να συμμορφωθεί με την εντολή και δεν θα πλήξει σημαντικά τα κέρδη.
Ωστόσο, η αυστηρότητα της Fed μήνες μετά την έκρηξη του σκανδάλου, ανέδειξε ερωτήματα σχετικά με το πόσο καιρό θα χρειαστεί η τράπεζα να ξεπεράσει τις πρακτικές πωλήσεων της.
Στην εκδήλωση την Τρίτη, η αναλυτής της Credit Suisse Susan Katzke πίεσε τον Sloan για το κατά πόσο η δράση της Fed και τα ευρύτερα ζητήματα, επηρεάζουν τις επιχειρήσεις ή τις προοπτικές της διοίκησης για την ανάπτυξη και την πορεία των μετοχών.
Ο Sloan επανέλαβε τις δηλώσεις του σχετικά με τη σταθερότητα, την ευχαρίστηση των εργαζομένων στην τράπεζα και τη διαχείριση της Wells Fargo, με στόχο την επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων.
"Υπάρχουν πολλές διαφορετικές μετρήσεις, αλλά όλες δείχνουν μια αργή αλλά σταθερή ανάκαμψη", δήλωσε τελικά, χωρίς να προσφέρει συγκεκριμένους αριθμούς.
"Δεν είναι ποτέ όσο γρήγορη θα ήθελα, αλλά είναι απολύτως συμβατή".
Ο Sloan δήλωσε επίσης ότι η τράπεζα σκοπεύει να μειώσει τα επίπεδα κεφαλαίου σε περίπου 10% τα επόμενα δύο έως τρία χρόνια.
Η τράπεζα έκλεισε το 2017 με δείκτη Tier 1 της τάξης του 11,9%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης