Πάνω από 1 δισ. ρούβλια έκλεψαν οι χάκερς από τις ρωσικές τράπεζες, το 2017

Πάνω από 1 δισ. ρούβλια έκλεψαν οι χάκερς από τις ρωσικές τράπεζες, το 2017
Λεία 1 δισεκ. ρουβλίων για τους χάκερς που επιτέθηκαν στις ρωσικές τράπεζες, το 2017
Ποσά συνολικού ύψους άνω του ενός (1) δισεκ. ρουβλίων (περίπου 14 εκατ. ευρώ) κατάφεραν να κλέψουν, μέσω κυβερνο-επιθέσεων, οι χάκερς από τις ρωσικές τράπεζες, κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters, o αντιπρόεδρος της ρωσικής κεντρικής τράπεζας, Dmitry Skobelkin, δήλωσε, σε συνέδριο κυβερνοασφάλειας, ότι καταγράφηκαν 21 «κύματα επιθέσεων» με τη χρήση του λογισμικού «Cobalt Strike», εντός του 2017, με πάνω από 240 χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς να πλήττονται.
Οι 11 εκ των επιθέσεων ήταν επιτυχημένες, από πλευράς των χάκερς.
Να επισημανθεί ότι το Cobalt Strike αποτελεί ένα λογισμικό που χρησιμοποιείται για να ελεγχθεί η ασφάλεια ενός οργανισμού απέναντι σε κυβερνοεπιθέσεις.
Βέβαια, οι χάκερς (αν και ο όρος «κράκερς» ταιριάζει περισσότερο) έχουν βάλει στο στόχαστρο όχι τόσο τις τράπεζες, αλλά τα ψηφιακά νομίσματα.
Σε λιγότερο από μια δεκαετία, έχουν καταφέρει να κλέψουν το ποσό του 1,2 δισεκ. δολαρίων, σύμφωνα με τον Lex Sokolin, παγκόσμιο διευθυντή στρατηγικής fintech, στην Autonomous Research.
Μάλιστα, δεδομένης της «εκρηκτικής» ανόδου των κρυπτονομισμάτων στα τέλη του 2017, οπότε και έγιναν οι παραπάνω δηλώσεις, το κόστος είναι κατά πολύ υψηλότερο.

Διαβάστε: Χρονιά των hackers το 2016 – Εκτόξευση των διαδικτυακών επιθέσεων, ειδικά σε τράπεζες

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS