Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βίτσας: Ανιστόρητη και απαράδεκτη η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ για τα Ίμια

Βίτσας: Ανιστόρητη και απαράδεκτη η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ για τα Ίμια
Να βρει η Τουρκία τα έγγραφα από τη συνθήκη που υπέγραψε με την Ιταλία και να δει που ανήκουν είπε ο κ.Βίτσας
Ανιστόρητη και απαράδεκτη χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δ. Βίτσας την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο αναφέρει ότι τα Ίμια ανήκουν στην Τουρκία.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ. Βίτσας κάλεσε την Τουρκία να βρει τα έγγραφα από τη συνθήκη που υπέγραψε με την Ιταλία, στην οποία φαίνεται πού ανήκουν τα Ίμια.
«Με ανησυχεί περισσότερο το ενδεχόμενο ατυχήματος στο Αιγαίο γιατί τείνει να γίνει ανεξέλεγκτο» υπογράμμισε ο κ.Βίτσας, ο οποίος συνέστησε ψυχραιμία και νηφαλιότητα.
Κληθείς να σχολιάσει το θερμό επεισόδιο στα Ίμια, ο κ.Βίτσας έκανε λόγο για ένα σημαντικό περιστατικό που δεν χρειάζεται ούτε να αναβαθμιστεί, ούτε και να υποβαθμιστεί.
«Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπ. Εθνικής Άμυνας, ο οποίος απέδωσε την προκλητική ρητορική της Τουρκίας στην ανάγκη δημιουργίας επεισοδίων για εσωτερική κατανάλωση.
Όπως είπε ο κ.Βίτσας, δεν χρειάζονται μικροπολιτικές, τονίζοντας ότι η χθεσινή νύχτα ήταν ήσυχη, ενώ υποστήριξε ότι η Ελλάδα έλαβε όλες τις πρωτοβουλίες στα διεθνή φόρα μετά το περιστατικό στα Ίμια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης